Mi is ez a fordítói nap?

A tavalyi év sikerein felbuzdulva, a WordPress készítő idén is megtartják 2016. November 12.-én a nemzetközi WordPress fordítói napot!Ez egy 24 órás könnyed rendezvény, amely részben virtuális, részben fizikai. A világ több pontján tartanak találkozókat a fordítók, fejlesztők vagy WordPress mániások. Jelenleg 163 nyelven érhető el fordítás a WordPress rendszerhez! Azért ez valami, nemde? Akit további részletek érdekelnek itt olvashatja.

Mi is a rendezvény célja?

Azonban nagyon sok bővítmény, sablon fordítása nincs még készen. Ezért találták ki, hogy legyen egy olyan nap, amikor minél többet összefognak és ha csak mindenki pár sort fordít le, akkor már is jelentősen előrébb lesznek a fordítások!

Hol lehet segíteni és fordítani?

Látogassunk el a wordpress.org oldalára ezen a linken. Itt választhatunk projektet. A bbpress a WordPress fórum rendszere, a Plugins-ra kattintva bővítményekből választhatunk, a Themes-nél sablonokból tudunk fordítani. Lehet csak pár sort, mondatot fordítani, nem kell feltétlen egy egész bővítményt, sablont lefordítani, persze ez a legjobb, de minden kis segítséggel előrébb haladunk!

Légy bátor és segíts a hazai WordPress közösségnek, november 12. szánj rá 10 – 20 percet és fordítsd le egy kis morzsát a rengeteg angol nyelvű szövegekből, sorokból! 🙂 A fordítás elkészítésénél azért vedd kérlek figyelembe a fordítási irányelveinket!