Nincs 2 hónapja, hogy megjelent a WordPress 4.6 és azóta még egy javítás is jött, de közben kézzelfoghatóan alakul már az új, 4.7-es verzió! A készítők úgy látták, hogy itt az ideje az első béta kiadásának. A 4.7-es verzió arra fog koncentrálni, hogy növelje a kényelem érzetünket. Azonban nézzünk részleteket, akit pedig az érdekel, hogy mi is az a béta, rc és hasonló jelzők, itt olvashatja.

WordPress 4.7 Béta #1 újdonságai

  • Új alapértelmezett sablont (erről lentebb bővebben)
  • Videó-hátteres fejlécek
  • Automatikusan hozzáadott tartalmak (sablonok megtekintésnél, testreszabásánál)
  • Testreszabásnál egyedi css lehetősége az élő nézetben
  • Felhasználó megadhatja az admin felület nyelvét (oldalétól eltérőt)
  • PDF fájlokból előnézeti kép generálása
  • Tömeged módosítás (oldalak, bejegyzések stb.) újragondolása
  • Több, bővítmény és sablon készítőknek szánt fejlesztés.

További információk és részletek a hivatalos blogból.

 

Twenty Seventeen

twenty-seventeen

Ismét jelentkezik a WordPress csapata egy új alapértelmezett sablonnal, a Twenty Seventeen-el. Az új sablon forráskódjában még nem merültünk el, de első ránézésre is látszik: Valami igazán újat, merészet alkottak a fejlesztők. Elindultak abba az irányba, amelyet a prémium sablonkészítők már pár éve követnek. Az új sablon az eddigiek minimalizmusát megtartotta és ezt ötvözte olyan elemekkel, megoldásokkal, mint: one page, parallax. Ez csak pár kiemelve a sorból! A sablon még nem végleges, de a 4.7 újdonságait is természetesen beépítik, mint például élő előnézetben vagy a testreszabásnál alapértelmezett minta tartalmat kap. Van egy jókora méretes kép, amin kicsit jobban be van állítva a sablont. Ezt itt tekinthetitek meg.

Twenty Seventeen:

 

4.7 béta letöltés

[mks_icon icon=”fa-info-circle” color=”#dd3333″ type=”fa”] Szeretnénk mindenki figyelmét felhívni, hogy a 4.7-os verzióból ez csupán egy Béta változat, tehát csak azok töltsék le akik próbálgatni, tesztelni szeretnék. Éles weboldalon még nem ajánljuk a használatát, csak miután a stabil, végleges verzió elkészül!