WordPress 3.8 beta 1Még éppen, hogy kóstolgatjuk a WordPress 3.7-es vonulatának újdonságait, amikoris a tegnapi napon megjelent a 3.8 béta verziója. A végleges verziót december 12-re ígéri a hivatalos közlemény.

DjZoNe szerint ez azt jelenti, hogy nem ússzuk meg az idei karácsonyt sem; a fa alatt frissítgetni lehet oldalainkat az új verzióra.

Új adminisztrációs felületet kapunk, amelynek egyik különlegessége a reszponzív megjelenés, a vezérlőpult felülete is ráncfelvarráson esik át (szerintem egészen kellemes lett).

A megváltoztatott megjelenés felületen kiválaszthatjuk a legújabb, 2014-es (Twenty Fourteen), új alapértelmezett sablont, amely leginkább a magazin stílus felé fordul.

A kiadás vagy 250 kisebb hibát is kijavít, és még több újdonság is akad, de erről majd a végleges verzió kiadásakor írni fognak a hozzáértők.

Szokás szerint, nem ajánljuk működő oldalak alá, de a kísérletező kedvűek letölthetik a fejlesztések különböző verzióit a WordPress hivatalos letöltő oldaláról.

A magyar fordítás annyira jól áll, hogy akár kiadható is lenne, de nem nyitották még meg a hivatalos vonalat, hiányzik még a Twenty Fourteen állomány, de a vállalkozó szelleműek letölthetik az aktuális nyelvi fájlokat a WordPress fordítói oldalról, sőt, a még vállalkozóbb szelleműeknek szíves figyelmébe ajánljuk, hogy van még lehetőség néhány projektbe egy pár sort fordítani… 😉