A cikk sorozatom következő része arra fókuszál, amit a látogatóink akarnak és amire az elmúlt években konkrét irányzat (tartalom marketing) épült. Ez pedig nem más, mint amiért a látogatók a weboldalunkra érkeznek, a tartalom, az információ. Legyen az szolgáltatás, termék, árajánlat vagy bármi egyéb infó. Ha nem éri el minél egyszerűbben és gyorsabban a kívánt tartalmat, akkor abból a látogatóból nagyon kicsi eséllyel lesz vásárló, megrendelő.

Hogyan fókuszáljunk a tartalomra?

quality-content-1Nagyon fontos, hogy mindig aktuális és tényszerű információk legyenek a honlapunkon. Továbbá a látogatóknak és a keresőknek is fontos, hogy rendszeres időközönként legyen érdemi, értékelhető mennyiségű friss tartalom. Lehetőleg szöveges tartalom, amihez ízlésesen a témához passzoló képekkel vagy videóval teszünk színesebbé.

Emeljük ki a célt

Ha a célunk a kapcsolat felvétel, akkor emeljük ki jól láthatóan a “Kapcsolat felvétel” linket, gombot és a tartalomban többször fűzzük bele a mondatokba a kapcsolat szót és linkeljük meg a megfelelő menüpontot. Hírlevél feliratkozásnál hasonlóan járjunk el. Ha webáruházunk van, akkor igyekezzünk a fejléc és a lábléc tartalmát minimalizálni és a termékek területe legyen színesebb.

Ne engedjük eltévedni

Kicsit csináljuk úgy, minta weblapunk egy landing page lenne és igyekezzünk minél kevesebb linket használni. Ami linkeket is a tartalomba teszünk, az vagy a konkrét cél lapra (kapcsolat felvételi űrlap, termék adatlap, szolgáltatás leírás és hasonlók) vezessük. Ha lehet kerüljünk a külső oldalakra való hivatkozást, mert ezzel csökkenthetjük azon látogatók számát, akik “eltévednek” oldalunkról.

Azt láttassuk amit kell

Ne bonyolítsuk túl a weboldalunk kinézetét. Jusson eszünkbe, hogy a látogatóink szépérzéke és stílusa nem feltétlen egyezik meg a mienkkel, így kerüljük a túlzottan csicsás, elbonyolított webdesign alkalmazását. Továbbá a túlzott mennyiségű és rosszul elhelyezett hirdetésekre sem kíváncsiak a látogatóink, tehát mértékkel és érzékkel helyezzünk csak el reklámokat.

Minél több eszközzel érhesse el

Manapság nagyon fontos tényező, hogy a látogatók egyre jelentősebb hányada mobil eszközökről böngészi weboldalunkat. Ezért (és a keresőoptimalizáció miatt is már) fontos, hogy honlapunk reszponzív, mobilbarát legyen, tehát a tartalom elrendezése és megjelenése például okostelefonokon is kényelmesen olvasható és látható legyen, lehetőleg minél kevesebb koppintás és görgetés (csúsztatás) nélkül.

További ötletek és tanácsok: Marketing – Koncentráljunk a tartalomra