Menetrend szerint, ahogy ígérték, December 6.-án megjelent a legújabb WordPress verzió, ami a sorban a 4.7-es verziót jelenti. Az újdonságok között van új gyári sablon, alap tartalom a sablonokhoz, könnyebb módosítási lehetőségek, pdf-ből bélyegkép mutatás és még folytatni lehet. Sőt, folytassuk is és nézzük részletesebben az újdonságokat! Természetesen most is szeretnénk kiemelni a frissítés fontosságát. Egy kis segítség: Hogyan frissítsem a WordPress oldalam?

Bemutatkozik a Twenty Seventeen

A vadonatúj alap sablon életre kelti az oldalainkat, magával ragadó kiemelt képekkel és videó fejléccel.

twenty-seventeen-1058

A Twenty Seventeen (2017) az üzleti oldalakra helyezi a hangsúlyt és szakaszokra bontott testreszabható kezdőoldalra. Szabjuk testre az oldalunkat widgetekkel, navigációval, közösségi menükkel, logóval, egyedi színekkel és még továbbiakkal. Az alapértelmezett sablonunk a 2017 remekül működik több nyelven, bármilyen eszközön a felhasználók széles csoportjának.


A mi oldalunk, úgy ahogy szeretnénk

A WordPress 4.7 új funkciókat hozott a Testreszabóba, amely segít a sablon beállításában, a roncsolásmentes előnézettel minden változtatásunk egy zavartalan szerkesztési folyamatban történik.

Sablon induló tartalom

Azért, hogy egy biztos kiindulópontot adjunk, az egyes sablonoknak lehetősége lesz, hogy kezdő tartalmakat határozzanak meg, amelyek megjelennek, amikor testre akarunk szabni egy új oldalt. Ez lehet egy üzleti információs widget, egy példa menü közösségi média ikonokkal, vagy akár egy csodás képekkel telerakott kulcsrakész statikus kezdőoldal. De, aggodalomra semmi ok, semmi új nem fog az oldalunkra kerülni, egészen addig, amíg közzé nem tesszük az új sablont a beállításainkkal.

https://s.w.org/images/core/4.7/starter-content-v1.mp4?_=1

 

Szerkesztői gyorsbillentyűk

Látható ikonok mutatják, hogy az oldal mely részeit lehet testre szabni, amikor az élő előnézetet használjuk. Kattintsunk az ikonokra és már egyből szerkeszthetünk is. A kezdő tartalommal párosítva a testreszabás gyorsabb mint bármikor korábban.

https://s.w.org/images/core/4.7/edit-shortcuts-v1.mp4?_=2

 

Videó fejrészek

Néha egy nagy, mozgó fejlécként működő hangulatos videó az, amire szükségünk van, hogy bemutassunk az áruinkat; szélsebesen ki is próbálhatjuk a 2017 sablonnal. Egy kis inspirációra van szükségünk? Keressünk olyan oldalakat, ahonnét videó fejléceket lehet letölteni és felhasználni.

https://s.w.org/images/core/4.7/header-video-v1.mp4?_=3

 

Simább menü építés

nav-menus-536Sok menüben találhatóak olyan hivatkozások, ami egy oldalunkra mutat a weboldalunkon belül, de mi történik, ha nincsenek még oldalaink? Mostantól hozzáadhatjuk az oldalainkat a menü építése közben, ahelyett, hogy félbehagynánk a Testreszabóval végzett változásainkat. Miután közzétettük a csinosításainkat, az új oldalaink már készen is állnak, hogy megtöltsük őket tartalommal.


css-547Egyéni CSS

Néha, csak egy kis csinosítás hiányzik ahhoz, hogy az oldalunk tökéletes legyen. A WordPress 4.7-el lehetőségünk nyílik arra, hogy saját CSS megadására, és hogy azonnal lássuk, hogy hogyan változtatja meg a kinézetet. Az élő előnézet segítségével az oldal újratöltés sem fog lassítani abban, hogy azonnal lássuk a változásokat.


pdf-516PDF bélyegkép előnézet

A dokumentumok kezelése könnyebbé vált az új WordPress 4.7-el. A feltöltött PDF fájlokhoz is készülnek mostantól előnézeti képek, ezért egyszerűbb lesz eligazodni köztük.


language-568Vezérlőpult saját nyelven

Csak azért, mert egy oldal egy adott nyelven érhető el, nem jelenti azt, hogy azok akik kezelik csak azon a nyelven használhatják az adminsztrációs felületet. Adjunk hozzá több nyelvet és a nyelv választási lehetőség meg fog jelenni a felhasználók profilján.

 

Bemutatkoznak a REST API tartalom végpontok

WordPress 4.7 REST API új végpontokkal érkezhet a bejegyzésekhez, a hozzászólásokhoz, a kifejezésekhez, a felhasználókhoz, a metához és a beállításokhoz.

api-1559

A tartalmi végpontok szoftverek által értelmezhető formában külső hozzáférést biztosítanak WordPress oldalainkhoz, egy tiszta, szabványokra épülő felületen keresztül, amely kikövezi az utat az új és innovatív weboldalakkal, bővítményekkel és appokkal történő együttműködések felé. Elkezdenénk a fejlesztést? REST API útmutató.

Még több fejlesztői finomság

Bejegyzés típus sablonok

Azáltal, hogy megnyílik az oldal sablonok használatának a lehetősége valamennyi bejegyzés típushoz a sablon fejlesztők előtt még több lehetőség nyílik a WordPress sablon rendszer kihasználására.

 

Még több sablon API jóság

WordPress 4.7 új funkciókat, hurkokat és működéseket tartalmaz a sablon fejlesztőknek.

 

Saját csoport műveletek

Lista táblázatok, most többet nyújtanak, mint a csoportos műveletek és a törlés

 

WP_Hook

A kód, ami a hurkok rendszere mögött húzódik alapos kivizsgáláson és modernizáción esett át, és hibákat is javítottunk eközben.

 

Regisztrációs API beállítása

register_setting() továbbfejlesztésre került, hogy tartalmazhasson típust, leírást, és REST API láthatóságot.

 

Változáscsomagok beállítás

A változtatáskészletek beállításai a Testreszabó változásait kiszámíthatóvá teszik, pont úgy, mint az automatikus mentések. Ez további lehetőségeket biztosít izgalmas új funkciókhoz, mint a kezdő tartalmak lehetősége.

 

Az új verziót itt tudjátok letölteni! Egy kis segítség: Hogyan frissítsem a WordPress oldalam?