Egy picit megkésve, ám, de beszámolunk egy fantasztikusan jó hírről,
ami öregbíti kedvenc blog motornak csúfolt CMS-ünket!

A Packt Publishing nevével fémjelzett 2009 Open Source CMS Award nevű díj eredmény hirdetése pénteken volt, amikor is, több mint 12.000 jelöltből, 23.000 szavazat alapján választották ki, az abszolút győztesnek a WordPress-t. A nyeremény pedig nem kevesebb, mint 4.000 dollár.

“Naponta ezrek választják a WordPress-t, nem csak a blogjuk, hanem a teljes weboldaluk, vagy a közösségi oldaluk motorjaként, a használhatóság vagy a skálázhatóság veszélyeztetése nélkül, mint egy hagyományos CMS rendszerrel.” – nyilatkozta Matt Mullenweg a WordPress alapítója, az eredményhirdetést követően.

“WordPress messze-messze a legjobb. Leheletkönnyű installálni, frissíteni és használni. Ezenkívül, rendelkezik egy átfogó (és könnyen használható) bővítmény tárral, például biztonsági mentések készítéséhez.” – nyilatkozta John Resig a legnépszerűbb JavaScript framework, a jQuery alapítója, aki a Overall Best Open Source CMS Award egyik bírója volt.

Ilyenkor, úgy érzem méltán önti el melegség a szívünket, hogy egy ilyen elismert rendszer magyar zászlóját lengethetjük.

Használjátok büszkén, ti is! 🙂