2013.04.03. 00:41 – Kedves WordPress Magyarország Közösség! Mindenkit kérünk, hogy a további eseményeket a www.segitseteknekem.hu/hirek/ oldalon kövesse figyelemmel. A Dobány család (és jómagam is) nagyon-nagy szeretettel és tisztelettel köszöni a feléjük áradó szeretetet, a támogatásokban megnyilvánuló adakozókedvet. A támogatásokra még – sajnos – szükség lesz, ezért mindenkit arra kérünk, hogy akár ezer forintot is, ha tud, adományozzon.

Ezen cikkhez a hozzászólások lehetőségét lezárjuk, és remélhetőleg találkozunk a www.segitseteknekem.hu oldalon, a híreknél és az adományozásnál egyaránt. 😉

Frissítés: 2013.03.27.  08:07 – Magyar és német alapítvány jött létre a szükséges pénzösszeg előteremtésének intézményesített formájaként. Valamennyi számlaszámot, címet összegyűjtöttünk az írás végén, hogy bárki – lehetőségeihez képest – adományozhasson.

Eddig több mint százan küldtek kisebb-nagyobb összeget, az összegyűlt összeg az egymillió forint körül jár. A család mindenkinek nagyon szépen köszöni a támogatást, és kéri, hogy aki csak teheti, segítsen.

Frissítve: 2013.03.20.  21:48 – Az angol nyelvű fordítást letölthetővé tettük. Elérése az írás végén.

Frissítve: 2013.03.20.  19:02 – A német nyelvű fordítást letölthetővé tettük. Elérése az írás végén. A fordítás kissé különbözik a magyar nyelvi felhívástól, de lényegét tekintve azonos a tartalom.

Frissítve: 2013.03.19.  23:54 – néhány szövegrész pontosítás

Súlyos gerincferdülés

Akik ismernek, azok tudják jól, hogy nagyon ritkán szoktam segítséget kérni, és akkor sem magamnak. Most pedig nagyon-nagyon kérem a WordPress Magyarország Közösségének segítségét egy pécsi 15 éves kislány részére.

A történet röviden:

A kislány olyan súlyos gerincferdüléssel (scoliosis) bírt, hogy mindenképpen meg kellett műteni. A műtét ez év február 18-án megtörtént. A műtét során a csont-összenövéseket kivésték, a gerincoszlopát rögzítették. A beavatkozás során észlelték, hogy a mozgási funkciók nem működnek, ezért a beépített rögzítéseket el kellett távolítani; a kislány azóta fekszik, vizsgálatokra történő szállítása vákuum-matracban történik.

A mozgási funkciók – deréktól lefele – nem tértek vissza, minden változás annyi, hogy egyik lábfejét nehezen tudja mozgatni, a másik lábán a nagy lábujj megmozdulni látszik.

A tartás nélküli gerinc azt jelenti, hogy amíg nem kap rögzítést, addig képtelen lesz bármilyen mozgásra, akár csak egy egyszerű felülés is lehetetlen számára.

A további kiterjedt vizsgálatokba a pécsi Ortopédiai Klinika és a németországi göttingeni orvostudományi egyetem gyermekortopédiai klinikája együttműködik, mivel Európában 3-4 olyan hely van, ahol a következő beavatkozást, a komplex gyógyítást a megfelelő szakértelem és eszközpark megléte miatt el tudják végezni.

A német orvosok elvállalták a második műtétet és a komplex gyógyítást, mivel – véleményük szerint – a gyermek gyógyulásának reménye közel 100%-os. A kislánynak három (3) héten belül kellene a németországi egyetemre érkeznie.

A magyar egészségügy (OEP) még nem nyilatkozott sem a szállítás, sem a komplex gyógyítás költségeit vállalásáról, de rendkívül pozitív a hozzáállásuk; a szállításról a mai napig egy  10.500 € összegű ajánlat van, míg a gyógyítás költségére a német egyetem 60.000 € összegű ajánlatot adott (a korábbi 27ezer €-ról kiderült mára, hogy az nem a végösszeg, hanem a kötelező letét összege) – úgy gondoljuk, hogy földi halandónak nincs módja arra, hogy ezeket a költségeket előteremtse… 🙁 🙁

És itt kérem a segítségeteket – ki mivel tud, mivel képes segíteni, azt kérem szépen: segítsen.

Segíteni lehetne: légi betegszállítás szervezésével, légi betegszállítók címével, betegszállításra alkalmas magán helikopterrel vagy repülővel rendelkező, segítőkész emberek címével (a reptér: Kassel, Németország), magas szintű OEP vagy OMSZ kapcsolatokkal a térítés és szállítás kérdéséhez.

Szükség lenne Göttingenben, a Gyermek Ortopédiai Klinikához közel ingyenes, vagy rendkívül kedvezményes áru szállásra és ugyancsak ingyenes, vagy nagyon kedvezményes ellátásra 2 fő (a szülők) részére (pl. házi munkáért).
Úgy tűnik, ez a kérdés megoldódik.

Nagy segítség az is, ha valaki rendelkezik a legfrissebb céges és magánszemélyes levelezőlistával (Magyarország, Ausztria, Németország, Svájc), és/vagy tömeges segítségkérő levelek kiküldésére alkalmas szolgáltatással (hogy másoktól is kérhessünk segítséget anélkül, hogy spam-elők lennénk).

Domain neveket regisztráltam, tárhelyet adtam, segítség lenne, ha valaki egy normálisabb, cél szerinti funkciókkal bíró weboldal összehozásában közreműködne. Patai Laci elvállalta, elkezdte

Természetesen, óriási szükség lenne anyagi forrásokra is; ki-ki tehetsége, akarata szerint: pénzadományokat lehet küldeni az édesapa, Dobány Sándor, nevén szereplő, a Szigetvári Takarékszövetkezetnél vezetett 50800104-11513922 számú számlára, hamarosan létre jön egy alapítvány is (Scoliosis Betegekért Alapítvány), amelynek majd megadom a számlaszámát, és ugyancsak előkészületben egy honlap, amelyre a PayPal rendszer használatával online lehet adományokat küldeni.

Aki postai utalvánnyal szeretne pénzt küldeni, az a következő címre teheti: Dobány Sándor, 7633 Pécs, Kőrösi Csoma Sándor utca 7/A, „Dobány Elma kezeléséhez” megjelöléssel.

Bármilyen pénzt, adományt, lehetőséget, kapcsolatrendszert, ami a kislány talpra állításában csak segítség lehet, nagy szeretettel és tisztelettel fogadnak!

Kérlek benneteket, ha tudtok, segítsetek a kislánynak meggyógyulni!

Letöltés: [download id=”29″]
Fordította: dr. Farkas Petra Kiegészítette: prof. dr. Bárdosi Attila

Letöltés: [download id=”30″]

Fordította: Greizer Miklós  Kiegészítette: prof. dr. Bárdosi Attila

Scoliosis Betegekért Alapítvány, Dobány Elma gyógykezelésére:

 Számlaszámok:

 Ft (HUF)

 Szigetvári Takarékszövetkezet                 SWIFT (BIC) kód: TAKBHUHB

 50800104-15323084-00000000

 IBAN (nemzetközi bankszámlaszám): HU46-5080-0104-1532-3084-0000-0000

 

 € (Euro)

 Szigetvári Takarékszövetkezet                  SWIFT (BIC) kód:  TAKBHUHB

 50800104-58110847-00000000

 IBAN (nemzetközi bankszámlaszám): HU64-5080-0104-5811-0847-0000-0000

 

 Internationale P. R. Harrington Gesellschaft für Wirbelsäulendeformitäten „Für Elma Dobany”

 Kreissparkasse Northeim Konto-Nr.172 095 499 (BLZ 262 500 01)

IBAN 262500010172095499

 BIC: NOLADE21NOM

 

Dobány Sándor (Dobány család), Dobány Elma gyógykezelésére

 Szigetvári Takarékszövetkezet 50800104-11513922

 

Postai utalványon:

 Scoliosis Betegekért Alapítvány, 7633 Pécs, Kőrösi Csoma Sándor utca 7/A. „Dobány Elma kezeléséhez”

 Dobány Sándor, 7633 Pécs, Kőrösi Csoma Sándor utca 7/A, „Dobány Elma kezeléséhez

 További kérdéseket, információkat az info@segitseteknekem.hu illetve a dobanycsalad@segitseteknekem.hu email címeken lehet kapni, építés alatt áll a www.segitseteknekem.hu (www.helftmir.org és www.helptoheal.me) címen az alapítvány honlapja is, amelyen az események majd folyamatosan figyelemmel kísérhetők.