Folyamatosan kapjuk a leveleket a kapcsolati oldalunkon keresztül, hogy segítsünk megoldani egy-egy problémát gyorsabban, mint mire a fórumba válaszol valaki és meglesz a megoldás (természetesen nem ingyen, teszik hozzá ). Sajnos erre nekünk sem időnk, sem energiánk nincs, még ha nem is ingyenes segítségről van szó. Szinte mindig az a válaszom, hogy irány a fórum és tedd fel a kérdésedet a Munkát adok topikban, amire vagy jön válasz vagy nem…

Ezért arra gondoltam, hogy mit szólnátok hozzá, ha erre létrehoznánk egy külön részt az oldalon, egyfajta Üzleti negyedet, ahol picit tudatosabban épülne ez fel. Az üzleti negyed webfejlesztés részénél 10-20 fejlesztő (akár több) is versenyezhetne egy-egy ügyfélért.

Pontosabban:

A fejlesztői részbe bekerülni csak regisztráció után lehet, amit az oldal szerkesztői eldöntenek, hogy bekerülhet, vagy sem (azért döntjük el mi, mert mi meg tudjuk ítélni, hogy ki ért hozzá és ki csak kókler ). Amennyiben úgy találjuk, hogy a jelentkező referenciái megfelelőek és/vagy egyébként fórumban is tevékenykedik ( ez nem feltétel, ám igen igen jelentős tényező lenne ), akkor megkaphatja a megkereséseket. Az üzleti kéréseket minden fejlesztő egyszerre megkapja automatikusan, így egyfajta versenyhelyzet alakulhatna ki. Aki először reagál, aki kedvezőbb ajánlatot ad, stb… az nyer ( ezt már a megrendelő dönti el, nyilván ).

Azért nem hozzuk létre ezt automatikusan és kérdezünk meg titeket, mert eddigi filozófiánktól picit eltérő lenne ez a kezdeményezés, hiszen eddig sem üzleti megfontoltságból tartottuk fent ezt az oldalt, hanem azért, hogy tegyünk valamit a magyar internetért ( persze ez nem egészen igaz, hiszen van egy hirdetési felületünk, a tárhely rész, ami 100%ban az oldal szerverének fenntartására megy el ), ellenben az elmúlt 6 évben jelentősen megváltozott a magyar internetes piac. Azt gondolom, hogy egyre több nagyobb cég is kezd a nyílforráskódú világ iránt érdeklődni, akinek már nem elegendő az a support, amit a fórumunk képvisel.

Előnyei:
Megtarthatnánk a jó hírnevünket és egyfajta garanciát jelentene, ha a WPHU.org-on keresztül keresne valaki fejlesztőt.

Hátrányai:
Kialakulhat egy olyan légkör a fórumunkban, hogy egyébként az üzleti részben is érdekelt tagok, inkább segítenének az üzleti részen keresztül a felhasználóknak, mintsem ingyenesen, hobbiból a fórumunkban. Ennek még csak a halvány jeleit is szeretnénk elkerülni.

Nektek mi a véleményetek?

Véleményedet itt írd meg: http://kozosseg.wphu.org/forumok/tema/wordpress-egy-kis-uzlet-velemenyeket-kerunk