Több alkalommal írtunk már arról, hogy miféle hatóságok, ügyvédek, zugügyvédek, jogászkodók találnak meg minket, mindenféle kérésekkel, és bejelentésekkel bizonyos wordpress.com alatt található blogokkal kapcsolatban.

Tudom, hogy a paragrafusok világából nehéz ám gondolkodni, ezért nekik leírtuk a kapcsolat oldalunkon, egy egyszerű példával illusztrálva, hogy mi miért nem tudunk semmit sem tenni a wordpress.com blogjaival. De, ezek dacára kapjuk csak sorban a megkereséseket.

No, nem baj, gondoltam segítek a fenteknek, hogy hogyan találják meg azokat, akik valóban tudnak segíteni.

Először is látogassunk el a WordPress.com-ra, a láblécben van egy Terms of Service nevű link, mint ezt az angolul értők már kitalálhatták Szolgáltatási feltételeket jelent (nem olyan nagy varázslat ez egy angol blog szolgáltatótól).

A hetedik sor így hangzik:
„If you find a WordPress.com site that you believe violates our terms of service, please visit our dispute resolution & reporting page.”

Lefordítom:
„Amennyiben találunk egy olyan oldalt, amelyről úgy hisszük megszegi a szolgáltatási feltételeket látogassunk el, a vitarendező és bejelentő oldalra.”

Rákattintunk szépen a linkre, itt el lehet olvasni, hogy hogyan lehet egy oldalt letiltatni.
Figyelmes olvasás után az oldal alján feltűnik egy e-mail cím, ami a következő: court-orders@wordpress.com

Nos, tehát a jövőben kérem, hogy MINDEN a wordpress.com domain alá tartozó bejelentéssel kapcsolatban ANGOLUL a fenti címre írjanak, és ne a WordPress Magyarországnak, mert figyelmen kívül fogjuk hagyni.