Blogszolgáltatást indított az extra.hu, a regisztrált felhasználók a szerverre előre feltelepített WordPress blogokat vehetnek igénybe. Ez a megoldás a nemzetközi weben régóta nagy népszerűségnek örvend. A szolgáltatás egyenlőre Beta verzióban üzemel.

Nagy segítség lehet ez a lehetőség azoknak, akiket egy portálrendszer telepítése riasztott el eddig a saját blog üzemeltetésétől, kezdő bloggerek megtehetik az első lépéseket a WordPress irányába, a haladók pedig minden eddiginél gyorsabban hozhatnak létre újabb blogot.

A szolgáltatás igénybevételével elegendő néhány perc egy WordPress blogot létrehozni, nem kell feltölteni a file-okat, a telepítés műveletét is átugorhatjuk és az adatbázissal sem kell foglalkozni a későbbiek során.

A blogokhoz jelenleg 11 magyarított (jórészt magyarított, itt ott még feltűnnek angol kifejezések) smink érhető el, alapvetően stílusos felületeket sikerült létrehozni.

Üröm az örömben, hogy ilyetén módon a bologok testreszabása csak korlátozott mértékben valósulhat meg, a sminkeket nem lehet módosítani, új smink hozzáadására sincs lehetőség, nincs mód további pluginek hozzáadására, az alapértelmezésben biztosított tartalom értékelés, galéria, szavazás, oldalsáv rendező, illetve látogatottság statisztika pluginek érhetőek el, azokat módosítani sem lehet. A későbbi bővítésről egyenlőre nincs információ.

További hátulütő hosszabb távon, hogy az így létrejött blogok a későbbiekben nem költöztethetőek.

Mindezek ellenére, az extra.hu népszerőségének, a WordPress rugalmasságának köszönhetően vélhetően a közeljövőben igencsak meg fog szaporodni a hostolt WordPress blogok száma.