Valószínűleg sokan nem ismerik, az EditorMonkey egy WordPress plug-in. Az alap WP szerkesztő helyére egy teljesen MS Word szerű ikonokat kapunk, részletes testreszabhatósággal és beállításokkal.

Tegnap éppen egy barátomnak segítettem egy új WordPress oldalt felállítani és feltelepíteni az EditorMonkeyt, mikor meglepődve tapasztaltam, hogy a készítő oldalán többé nem elérhető ez a nagyon hasznos kiegészítés.

All traces of EditorMonkey have been removed from the site. EditorMonkey is not compatible with WP 2.1+. Hopefully someone else will write an FCKeditor plugin that works in WP 2.1+. Any emails or comments about EditorMonkey will be deleted without response. – www.rajprasad.net

Aki nem értene angolul, röviden annyit közölt a plug-in készítője, hogy eltávolította az oldaláról az alkalmazást, az EditorMonkey nem kompatibilis a WordPress új 2.1-es felületével. Minden email üzenet, ami a programmal kapcsolatban érkezik hozzá, válasz nélkül automatikusan törli.

Rögtön meg kell cáfolnom azonban: én is WordPress 2.1-es rendszert használok és minden gond nélkül fut rajta az EditorMonkey! Én megértem a készítőt, hogy elege lett az ingyen munkából és nem akarja tovább folytatni az alkalmazás fejlesztését, de ha már egyszer létezik, miért nem hagyja kint az oldalán, hogy aki netalán nem tér át WP2.1-re az még tudja használni?! Költői kérdés… sebaj.

A fenti problémát orvosolandó az oldalamon elérhető lesz az EditorMonkey. A telepítése nem különösebben okoz nehézséget: a RAR file letöltése után azt a szerverre, a megfelelő helyre [wp-content/plugins/] másoljuk és aktiváljuk az admin panelen. Attól félek, ennél mélyebb kérdésre vagy felmerülő problémára már nem fogok tudni válaszolni, lévén én sem látom át a programnyelvet, de szerencsére eddig még ahány helyre feltelepítettem, ott mindig futott!

EditorMonkey letöltés / download

Telepítés: RAR file letöltése > RAR file kicsomagolása a serveren a [wp-content/plugins/..] mappába > aktiválás az admin panelen

www.ferenckovacs.com