Kedves WordPress Magyarország Közösség!
Kedves WordPress-használók!
Kedves Mindenki!

Bő két héttel ezelőtt írt DjZoNe a Fórumba egy közleményt, melyben segítséget kértünk a WordPress.com magyar nyelvű oldalának fordításához.

Akkor 52%-on állt a fordítás, ma 57%-on – ez nagyjából nem rossz hír. A rossz hír az, hogy – bár sokan jelezték, hogy szívesen segítenének – egyetlen sor fordítás nem történt senki „külsőstől”….

A letöltésszámlálók tanúsága szerint a sablonok és bővítmények után a legnagyobb érdeklődés a nyelvi fájlok iránt van; szereti mindenki saját anyanyelvén látni honlapját, a kezdőknek különösen nagy segítséget és biztonságot jelent még az admin felület magyar beszéde is.

A Fórumon lévő Facebook modul számlálója azt mutatja, hogy jelen írás pillanatáig 985-en vették a fáradtságot, hogy „lájkolják” a WordPress-t.
Többek között őket is szeretnénk megkérni arra, hogy segítsenek: a WordPress Közösség legyen elérhető magyar nyelven is!

CSAK 1-2-3 (vagy akár több) SOR FORDÍTÁSÁT KÉRJÜK SZÉPEN KARÁCSONYRA TŐLETEK és MINDENKITŐL!
  1. Kattints erre a linkre, amely elvezet a fordító oldalra!
  2. Ha van egy WordPress.org-os felhasználói neved és jelszavad (amivel regisztráltál ingyenes Akismet API key-t, vagy használod a WordPress.com statisztikát), akkor azzal be tudsz lépni
  3. Válaszd ki a számodra szimpatikus, még nem fordított kifejezést, írd be a fordításod, mentsd el, csináld ezt meg még 1x, 2x, akárhányszor, amennyi jólesik.

Teljesen egyszerű! Nem baj, ha csak alapszinten vágod az angolt, vagy éppen a Google fordítójának magyarított változatát írod be – ekkor válassz rövid, egyértelmű kifejezéseket.

Ne becsüld alá magadat és ne ijedj meg, hogy valami sületlenség fog megjelenni! A fordításokat csak úgy engedjük megjelenni, ha előtte átnéztük. (Nem mintha így nem maradna benne ökörség, csak az már a mi bűnünk…  )

Még 10 nap van karácsonyig, és milyen jó lenne, ha a két ünnep közötti szabadságok alatt olyanok is el kezdhetnének blogolni, akiket eddig a felület idegen nyelvűsége visszatartott.

Mi lenne, ha mi, a WordPress Magyarország Közössége ezt az ajándékot adnánk a WordPress Közösségnek?

http://forum.wphu.org/topic/5122-csak-2-3-sor-forditast-karacsonyra/