Miner.huA Miner.hu a legnagyobb magyar adatbázisú blogkereső oldal, jelenleg két szolgáltatást kínál: egyszerű keresési lehetőséget az általa leindexelt blogokban, továbbá egy listát a legfrissebb blogbejegyzésekről.

Ping szolgáltatás

A http://ping.miner.hu címen levő szolgáltatás lehetővé teszi, hogy a miner kersőt közvetlenül értesíteni tudjad, amennyiben blogodon új bejegyzés jelenik meg. A modern blogmotorok lehetőséget biztosítanak rá, hogy új bejegyzés beküldésekor egyből értesítve is legyünk. Ehhez nem kell mást tenni, mint a blogmotor beállításai között beállítani ezt a címünket.
A funkciót bárki korlátlanul használhatja. Amikor a blogmotor értesít minket egy új bejegyzésről, akkor robotjaink egyike – amint tud – ránéz a blog RSS-ére, és feldolgozza a legújabb bejegyzést, bejegyzéseket. A hamis riasztásokat nem díjazzuk.

WordPress beállítások

A WordPress beépített lehetőséget kínál a ping értesítőkre. Íme egy szamárvezető arról, hogy hogyan kell beállítani a pingelésünket az admin felületen. Baromi egyszerű a dolog. Látogassuk meg a Beállítások menüpontot:

Válasszuk ki a második almenüt, az Írást:

És az oldal legalján levő szövegmezőbe írjuk bele a Miner.hu ping címét, a „http://ping.miner.hu/”-t. A végén a perjel ízlés szerint le is hagyható, de a helyes használat az, hogy kitesszük.


Ne feledjük el megnyomni a Beállítások mentése gombot.

Forrás: http://api.miner.hu/?page=ping