Kedvenc rendszerünk nem csak frissítéseket kap, hanem bővül is, fejlődik. Halad a korral, hiszen ez elengedhetetlen. A következő verzió, ami várhatóan Augusztus 12.-e körül várható, addig várnunk kell rá. Azonban a WordPress 4.6 már most életjelet ad magáról, ahogy az a fejlesztői menettervből is tudhatjuk. (Mit is jelent, hogy béta vagy RC WordPress verzió?)

 

Milyen újdonságokra számíthatunk?

A várható 4.6-os verzió újdonságairól a hivatalos bejegyzésben olvashatunk részletesen, azonban a főbb, érdekesebb részeket kiemelnénk:

  • Shiny Updates v2: Egyszerűbb teszi számunkra a bővítmények és sablonok frissítését, telepítését és eltávolítását. Lényegében a rendszer egyik lelke, mivel így még könnyebben, biztosabban és egyszerűbben tudjuk majd kezelni a rendszerünk ezen részét.
  • Editor Improvements: A beépített szerkesztő is fejlődik, képes lesz a halott (nem működő) linkek ellenőrzésére, bár erről még nincs sok információ kint.
  • Language Packs: Központosítani szeretnék a készítők a fordításokat, így egyre inkább előtérbe kerül a www.translate.wordpress.org, melyen online mi magunk is fordíthatunk bővítményeket.
  • External Libraries: Frissültek az alábbi verziókra – Masonry 3.3.2, imagesLoaded to 3.2.0, MediaElement.js 2.21.2 és a szerkesztő TinyMCE 4.3.13.

 

További változásokból:
  • Bootstrap: Jobb együttműködés, mivel egyre több sablon használja a Bootstrap alapjait.
  • Finomodott továbbá a REST API és a sablonok testreszabása is.
  • Native Fonts in the Admin: Az admin felületen is használhatók lesznek betűtípusok, így a vezérlőpultot is még inkább magunkhoz tudjuk igazítani.

 

A 4.6-os verzió haladása jól áll, mindenki megtekintheti itt, letölteni pedig egy teszt körre itt tudjátok.

[mks_icon icon=”fa-info-circle” color=”#dd3333″ type=”fa”] Szeretnénk mindenki figyelmét felhívni, hogy a 4.6-os verzióból ez csupán egy Béta változat, tehát csak azok töltsék le akik próbálgatni, tesztelni szeretnék. Éles weboldalon még nem ajánljuk a használatát, csak miután a stabil, végleges verzió elkészül!

 

Frissítve:

Jeleztétek, hogy már is megjelent a második Béta verzió, így a linkeket frissítettem a hírben. Az első bétához képest csak hibajavítások lettek eszközölve, ezek részletei itt: WordPress 4.6. Beta #2 (angol) cikk.A második béta letöltése itt.