A Spinpress készített egy összesítést, a legnépszerűbb WordPress sablonokból, a hivatalos oldal statisztikái alapján. Ami inkább jópofává teszi a dolgot, hogy mindezen adatokat olyan formában mutatják be, mintha egy periódusos rendszer elemei lennének. Magát a kész művet itt tekinthetitek meg, azonban a Top 10-es sablonról írunk kicsit nektek! Az első helyezetteknél mondjuk nagy kérdés nyilván nem lesz, mivel azok a gyári sablonok. Ebből készült bővítményes verzió is: WordPress bővítmények periódusos rendszere.

10 legnépszerűbb sablon

  1. Twenty Eleven: Letisztultsága és óvatos modern vonásai miatt sokak kedvencévé vált. 2011-ben érkezett fő verzió alapértelmezett sablonja volt.
  2. Twenty Ten: Szintén letisztult, de már már túlságosan egyszerű volt.  A 2010-es WordPress alap sablonja volt.
  3. Twenty Twelve: Eltűntek a színek és menü kiemelése. Pár vonal, fehér és szürke háttér jellemzi, ennyire minimalista. A 2012-es fő verzió sablonja volt.
  4. Twenty Thirteen: Merészen színes, elődeihez képest és formabontó is volt újfajta elrendezésével. 2013-as verzió alapértelmezett megjelenése volt.
  5. Twenty Fourteen: Nagyon megosztotta a közönséget. Az ismételten szokatlan elrendezés és az igen erős fekete hátteres elemek nem voltak túl megnyerőek. 2014-es gyári sablon volt.
  6. Responsive: A név elég sablonos. Egy egyszerű, könnyen kezelhető, minimálisan díszített, szürke-kék-fehér trióval dolgozó sablon, mely igen sok kedvelt bővítménynek nyújt kiemelt kompatibilitást.
  7. Customizr: Egy modern, üzleti és bemutatkozó sablonnak is  remek alapját adhatja.
  8. Twenty Fifteen: A 2015-ös verzió alap sablonja, mely visszatért a gyökerekhez, tehát a hagyományos blog elrendezéshez.
  9. Virtue: Flat stílusú, nem túlbonyolított sablon. A kék és fehér színek dominálnak. Népszerűsége a könnyed beállítási és plusz lehetőségeiből adódik.
  10. Zerif Lite: Egy tipikus onepage sablon, amely kiegészül a blog résszel. Nem bánik csínnyán a parallax effekttel és a WordPress testre szabó funkciójával gyerekjáték a beállítása.

Aki a lista további megjelenéseire kíváncsi, az itt megtekintheti.

Lekicsinyítve a rendszer / táblázat:

wp-bovitmenyek-rendsz