Megérkezett a WordPress 3.6 Oszkár. Ismerkedjünk meg vele:

Színgazdag, új sablon

Bemutatkozik a Twenty Thirteen

Az új alapértelmezett sablon a tartalmat helyezi a középpontba a színes, egyhasábos elrendezéssel, amely a médiatartalmakban gazdag blogoláshoz készült.

A modern művészetből ihletett Twenty Thirteen főbb újításai a mókás részletek, a csodás betűkészlet, vastag, erős kontrasztos színek — mindezt rugalmas megjelenéssel, ami bármilyen kicsi vagy nagy eszközön jól néz ki.

Írjunk magabiztosan

Ismerjük meg a változatokat

Az első leírt szótól kezdve a WordPress elment minden egyes módosulást. Minden változat az ujjhegyünknél lehet. A szöveg részeltek kiemelésre kerülnek, így ahogy villámsebesen átgörgetünk a változatokon, láthatjuk, hogy útközben milyen változások történtek.

Könnyen összehasonlíthatjuk bármely két változatot, visszaállíthatjuk a korábbi állapot és mehetünk vissza írni. Biztosak lehetünk benne, hogy mostantól egyetlen hiba sem lehet maradandó.

Továbbfejlesztett Automatikus mentés

Ne veszítsünk el egyetlen leírt szót sem. Az automatikus mentés, most jobb, mint korábban, akár az áram megy el, akár a böngészőnk omlik össze, vagy az internetkapcsolatunk megy el, a tartalom biztonságban van.

Jobb bejegyzés zárolás

Mindig tudjuk, hogy ki, mit szerkeszt éppen, egy valós időben frissülő listával. Ha valaki egy bejegyzést nyitva hagy, átvehetjük tőle, azon a ponton, ahogy hagyta.

Hang és videó lejátszás

Új média lejátszó

Osszuk meg a hang és videó állományainkat az új HTML5 médialejátszóval. Töltsünk fel fájlokat a média kezelő használatával, és ágyazzuk be a bejegyzéseinkbe.

Ágyazzunk be zenét Spotify-ról, Rdio-ról vagy SoundCloud-ról

Ágyazzunk be zenéket és albumokat, a kedvenc előadónktól, vagy saját lejátszólistákat, amiket magunk állítottunk össze. Mostantól ez annyira egyszerű, mint beilleszteni egy sort a bejegyzésbe.

(Más szolgáltatást szeretünk? Tekintsük meg valamennyi WordPress által támogatott beágyazó szolgáltatást.)

A motorháztető alatt

Audió/Videó API

Az új audió/videó API a fejlesztőknek ad hozzáférést a média metaadatok tömkelegéhez, mint például az ID3 tag-ekhez.

Szemantikus jelölés

A sablonok választhatják a továbbfejlesztett HTML5 jelöléseket a hozzászólás űrlapokhoz, kereső űrlapokhoz és a hozzászólás listákhoz.

JavaScript segédprogramok

Ügyes JavaScript segédprogramok egyszerűsítik a közös feladatokat, olyant, mint az Ajax lekérdezéseket és a Backbone nézet kezelését.

Rövidkód fejlesztések

has_shortcode() segítségével tartalom keresése és rövid kódok jellemzőinek kezelése egy új szűrővel.

Változatok kezelése

A finomra hangolt változat kezelő lehetővé teszi, hogy minden egyes bejegyzés típushoz különböző számú változat kezelését rendelhessük.

Külső könyvtárak

Új és frissített függvénykönyvtárak:: MediaElement.js, jQuery 1.10.2, jQuery UI 1.10.3, jQuery Migrate, Backbone 1.0.