Nos, a helyzet az, hogy az eredeti ütemtervek szerint, már másfél hete az új 3.6-os WordPress szívnek kellene dübörögni valamennyiünk honlapja alatt, de ez mégsincs így. A miértnek megyünk egy picit utána.

Úgy alakult, hogy az egyik, korábban bejelentett új fejlesztés – névszerint a bejegyzés formátumok – az egyik fő oka annak, hogy a 3.6 jelenleg nincs olyan állapotban, hogy a nagy nyilvánosság elé tárható legyen. (Akit nagyon érdekel a hu.wordpress.org-on megtalálja a béta és RC kiadások között) Ezért egy olyan döntés született Marktól, hogy a kiadás nem várhat tovább erre, mert a közösség és a vezetőség részéről is, elég nagy a várakozás az új kiadásra vonatkozóan, így ez az új fejlesztés egy új bővítményként fogja folytatni az útját. A többi, korábban beígért funkció pedig érkezni fog, a következő RC és végleges kiadással.

A fordító csapat is egészen jól áll, annak ellenére is, hogy az érdemi munkát az első RC kiadással szoktuk elkezdeni (mivel addig bármi változhat, utánna, csak sűrű bocsánatkérés, és fejvesztés terhe mellett), már csak 9 lefordítandó mondat várakozik sanyarú sorsára, hogy bebocsátást nyerhessen a mi nyelvünkbe.

A végleges kiadás érkezésének pontos dátumát megsaccolni nem tudom, de úgy gondolom, hogy 3 héten belül esedékes (ennyi kell a két RC kiadáshoz legalább).

Szóval, erre számítsatok. Addig is, aki bátor próbálja ki a legújabb béta 3-at, a Letöltések oldalról.