Hol érdemes tárhelyet vennem? Melyiket válasszam? Milyen a jó tárhelyszolgáltató? Rendszeresen merül a fel a kérdés. Azonban minden olyan döntés, amely hosszú távra szól, érdemes némi energiát és időt belefektetni, hogy biztosra menjünk. Sok olyan személyről hallottam, beszéltem velük, (főleg a fórumba érkező problémáknál) észlelhető, hogy sokan rossz oldalról, az ár felől közelítik meg.

Nem túl profi, nemde?

Nem túl profi, nemde?

Ez sajnos rossz, mivel a sokak által választott évenkénti pár ezer forintos tárhelyekkel gyakrabban van probléma. Persze a másik oldal is megvan, hogy átlagos (vagy alatti) szolgáltatást kínálnak túlárazva. Azonban most egy kis segítséggel szeretnénk támogatni azokat, akik tárhelyszolgáltatót keresnek. Adnánk pár tanácsot, mi alapján érdemes kiválasztani a számunkra ideális tárhelyszolgáltatót.

Amikre ügyeljünk:

  1. Méret: Az esetek 99%-ban nem lesz szükségünk 500mb-nál nagyobb méretű tárhelyre.
  2. Adatbázis: Fontos, hogy az árban legyen adatbázis, például Mysql. Egynél több nagyon nem is kell.
  3. Email fiók: Ez is alapnak mondható, de arra ügyeljünk, hogy ne olyan helyre menjünk, ahol korlátozva van az email fiókok száma.
  4. Biztonsági mentés: Legyen automatikus, gyakori és minél régebbit is el tudjunk érni. (Sok gondtól megkímélhet!)
  5. Support: Normális hangulatban lehessen velük kommunikálni és értsenek ahhoz, amit csinálnak, továbbá segítőkészek legyenek.
  6. Legyen biztonságos: Ne lejárt, régi verziók legyenek a szerveren telepítve.

 

A fentiek a legfontosabbak, amikre érdemes ügyelni és el lehet hinni: megéri a ráfordított időt. Ha több tanácsot szeretne, akkor kattints ide: Milyen tárhelyet válasszak? Az WPHU.org tárhely menüpontjában találnak pár megbízható tárhelyszolgáltatót.

Ki, milyen egyéb szempontot tart még szem előtt, tárhely rendelés előtt?