Az előző ( Marketing szemmel: #1: Miért előnyös a WordPress? ) cikksorozatom folytatásában olyan alapokra szeretném terelni a figyelni, melyekre kevésbé törekszünk, nem jut eszünkbe, pedig ott van a szemünk előtt. Jöjjenek most olyan apró részletek, melyekkel tovább növelhetjük a konverziót weboldalunkon. A fő szempont amire figyelnünk kell:

Nézzünk laikus szemmel, egyszerű látogatóként az oldalunkra

Ez annyit tesz, hogy felejtsünk el minden tapasztalatot és finoman fogalmazva, arra törekedjünk, hogy a legegyszerűbb ember is tudja úgy, olyan kényelmesen használni a weboldalunk, hogy kellemes utóízzel hagyja azt el, ezzel nyomot hagyva benne. Ennek több módja is van.

Gondolja át, tervezze meg és kérje szakember segítségét

Gondolja át, tervezze meg és kérje szakember tanácsait a legjobb eredményhez

Ne legyél lusta, hogy mások azok lehessenek

Törekedj arra, hogy a látogató nem szeret kattintgatni és görgetni. Próbáljunk minél kevesebb felületen minél lényegesebb tartalmat megjeleníteni és célozzuk meg azt, hogy a fontosabb helyekre (termék adatlap, kapcsolat felvételi űrlap, hírlevél feliratkozás stb.) minél kevesebb kattintás árán jussanak el a látogatók és könnyebb legyen.

Egyértelmű elemek

Minden funkció vagy elem tükrözze első ránézésre mi is a célja és feladata. Továbbá igyekezzünk arra, hogy ne kelljen ezeken gondolkodnia a látogatónak, sőt ha tudjuk emeljük is ki.

Ami a tartalmat illeti

Két szempont szerint készítsd az oldalad tartalmát. A látogatóknak ebből a szempontból két nagy csoportja van. Az egyik csoport az érdeklődők, tudásra vágyók. Számunkra olyan tartalom az ideális, ami az alapoktól épül fel, magyarázóan. A másik csoport pedig aki már körbejárta kicsit a témát, de Őt referencia munkák minősége és további részletbeli apróságok, plusz tudásanyag vonz. Ezenfelül a keresőoptimalizáláshoz is nagyot ad, ha folyamatosan bővítjük a tematikus tartalmat. Ezt amúgy nem kötelező nekünk végeznünk, lehet tartalomszolgáltatást igényelni.

Színekről

Figyelj arra, hogy milyen színeket használsz. Minden színnek, de még árnyalatnak is megvan a hatása, ezért érdemes lehet többféle színnel is kísérletezni. Amire viszont törekedjünk feltétlen, ne használjunk éles kontrasztú színeket vagy olyanokat, amik fárasztják a szemet.

Mik lehetnek a célok

Az egyik legfontosabb, hogy azt vegyük figyelembe és elsődleges célként, hogy a látogató céllal érkezik weboldalunkra és azt el szeretné érni. Ez lehet kapcsolat felvétel, árajánlat kérés, információ szerzés (tanács, hogyan csináld, mire figyelj stb.), hogy a leggyakoribbakat említsem csak. Gondoljunk abba, mi miért nézzük meg más weboldalát.

 

Ha kérdése merülne fel, bátran kérdezhetnek privát üzenetben tőlem vagy a fórumban a közösségtől! Ha pedig hasznos találtad az írásom, akkor oszd meg barátaiddal vagy üzleti partnereiddel.