A WordPress egyre többször előkerül igen változatos irányvonalakban is. Ilyen a marketing is, melybe fokozatosan belefűződik az általunk annyira kedvelt rendszer. No, de miért is? Tudjuk-e az okát? Mitől fűződik egyre szorosabbra a marketing világ és a WordPress rendszer? Főbb vonalakban bemutatjuk most számotokra a rendszer azon előnyeit, melyek segítségünkre lehetnek a marketing bonyolult, kusza világában.

WordPress előnyei, marketing szemszögből:

 

1.) Ingyenesség

Ezt bizonyára tudjuk, de nagyon fontos tényező, hogy nem kell a zsebünkbe nyúlni, még kis mértékig sem, ha az alap rendszert szeretnénk telepíteni. A marketing tevékenység amúgy is tartogat költségeket magában, így ahol lehet, érdemes kurtítani a költségeken, ha az nem megy a minőség, eredményesség rovására. A WordPress pedig csak előnyünkre lehet, ahogy az ingyenessége és a további tulajdonságai is. Akit a WordPress ingyenességének előnyei, hátrányai érdekelnek, azok több információt tudhatnak meg: Ingyenes WordPress: Átok vagy áldás?

2.) Semmi specifikus igénye nincs

Fontos tényező szintén, hogy a WordPress nem igényel semmilyen különleges kiegészítőt vagy környezetet a szerveren. Eképpen nagyon sok tárhelyszolgáltató közül választhatunk, melynek eredménye lehet a további megtakarítás. Oldalunkon találhat tárhelyszolgáltatókat. Természetesen azért nem érdemes a legolcsóbb szolgáltatókat választani, mivel a WordPress a szerverre támaszkodik és jó alapok nélkül inoghat a ház. Fórumunkban olvashat tapasztalatokat a tárhelyszolgáltatókról, hogy biztos jó döntést hozzon, ha tárhelyet választ. Részletesebb információk: WordPress tárhely igénye

3.) Rugalmasság, testre szabhatóság

Eme témakörről is számtalan információt találhatunk, de nem is véletlenül. Használhatjuk landing page-nek, blognak, saját híroldalnak, webáruháznak, fórumnak és még lehetne sorolni. Minden olyan lehetőséggel felruházható (vagy épp alapba rendelkezik), melyek a marketinghez szükségesek. Azt is érdemes megjegyezni, hogy funkciók és a külső (megjelenés, sablon) is tökéletesen és könnyen kényünk, kedvünk és a marketing szempontjai szerint. A WordPress népszerűség robbanásának ez az egyik fő oka-

4.) Biztonságos, stabil

Folyamatos fejlesztésnek és teszteléseknek köszönhetően, a támadási lehetőségekre viszonylag gyorsan javítják és folyamatosan figyelik a felhasználók reakcióit, hibabejelentéseit és az online világra jellemző trendeket. A rendszer noha régóta folyamatosan van fejlesztve, így is nagyon stabil, megbízható pillére a kezelt tartalomnak.

5.) Könnyű kezelhetőség, szakértelem nélkül

A WordPress-en belül a tartalmak feltöltése, felhelyezése gyerekjáték! Ahhoz, hogy egy egyszerűbb elrendezést és szép formázott tartalmat gyártsunk, nem kell programozónak lennünk! A szerkesztői felület, a magyar nyelvűség és a számtalan leírás. (Például a WordPress Kézikönyv)

6.) Könnyű szakembert, segítőt találni

A WordPress népszerűségével arányosan nő azon szakemberek száma is, akik kifejezetten értenek hozzá, profi módon tudnak vele bánni és szinte bármit tudnak belőle varázsolni. A nagy szám pedig versenyt teremt, ami alacsonyabb árakat eredményez, így kedvezőbb lehetőségeket kínál, mint más, kisebb táborral rendelkező rendszerek hozzáértői.

 

Miért is fontosak ezek?

A fentiek egy Magyar vállalkozó (legyen akár kis- vagy középvállalkozó) számára nagyon fontosak. Az online, interneten való megjelenés is egyre inkább elengedhetetlen. A vásárlók egyre tudatosabbak és célorientáltak, miként nem engedhetik meg maguknak a téves vásárlást, kiadást. Ezért utánajárnak, kutatnak a vásárlás előtt és erre a legjobb színtér az internet. Ha pedig egy kkv  (kis- vagy középvállalkozó) nem található meg, azzal már is rengeteg vevő elől veszi el a lehetőséget, hogy tőle vásároljanak. Ezt pedig nem hiszem, hogy bármely kkv megengedhetné magának, hogy akár csak egy vásárlót, ügyfelet is veszni hagyjon. A WordPress jó kezekben nagyban növelheti a konverziós arányunk, de ehhez idő és jó döntések is kellenek!