A bejegyzések írására vonatkozó beállításokat a Beállítások menü Írás menüpontja alatt módosíthatjuk. Itt engedélyezhetjük, hogy a karakterenként bevitt hangulatjeleket (például 🙂 vagy 😛 karaktersorok) grafikus jelekre (vagyis kisméretű képekre) cserélje, valamint bekapcsolhatjuk a szabálytalan formában bevitt XHTML kódok automatikus javítását.

Ugyanezen a képernyőn kiválaszthatjuk, hogy az új bejegyzések létrehozásakor azok melyik korábban létrehozott kategóriába kerüljenek alapértelmezetten, ha máshogy nem rendelkezünk. Ez alatt pedig kiválaszthatjuk, hogy mi legyen az Alapértelmezett bejegyzés-forma. A lehetséges opciók: Általános, Széljegyzet, Chat, Galéria,Hivatkozás, Kép, Idézet, Állapot, Videó, Audió. A bejegyzés formátumokkal bővebben az című fejezet foglalkozik.

image

Ugyanitt elérhetjük a korábban az című fejezetben már bemutatott Press This! bookmarklet kisalkalmazást.

image

A WordPress lehetőséget ad arra is, hogy egy e-mail elküldésével írjunk új bejegyzést a weboldalunkra. Az ehhez szükséges adatokat a Bejegyzés emailen keresztül pont alatt adhatjuk meg. Elsőként ehhez létre kell hoznunk egy titkos POP3 postafiókot, amelyre a bejegyzéseket küldjük majd. Fontos, hogy olyan címet válasszunk, amit nehéz kitalálni, és ezt titokban is tartsuk, hiszen a postafiókba érkező levelek tartalma automatikusan megjelenik majd a weboldalon. Jó választás lehet véletlenszerűen kiválasztott karakterekből álló címet létrehozni, amelyre a WordPress néhány javaslatot is ad. Ezen túl tovább növelhetjük a biztonságot a leveleket fogadó kiszolgálón a megfelelő szűrők beállításával. Így érdemes lehet megadni, hogy automatikusan dobja el azokat a leveleket, amelyek nem egy megadott e-mail címről érkeznek, vagy nem tartalmaznak egy bizonyos kulcsszót a témában vagy a szövegtörzsben.

Ha szeretnénk használni ezt a funkciót, meg kell adnunk a Levelező szerver elérési útját, a kiszolgáló által használt portot, a Kapcsolat neve pontban a POP3 fiókhoz tartozó felhasználónevet,

a Jelszó pontban pedig annak jelszavát. Az Alapértelmezett email kategória pont módosításával beállíthatjuk, hogy a levélben küldött bejegyzések mely kategóriába kerüljenek automatikusan.‌

image

A Értesítő szolgáltatások mezőben beállíthatjuk, hogy a WordPress mely szolgáltatókat értesítse, amikor egy új bejegyzést teszünk közzé. A legnépszerűbb ilyen szolgáltatás a http://rpc.pingomatic.com/ címen elérhető Ping-o-Matic. A funkció megkönnyíti más weboldalak számára, hogy értesüljenek a friss bejegyzéseinkről. Ez a szolgáltatás nem érhető el, ha a Beállítások menü Olvasás pontjánál megtiltjuk a keresőmotoroknak, hogy bejárják az oldalunkat.

image