Az Olvasási beállítások képernyőt a Beállítások menü Olvasás pontja alatt találjuk. Itt állíthatjuk be, hogy a kezdőoldalunkon a legutóbbi saját bejegyzés(ek) jelenjenek meg, vagy inkább egy előre kiválasztott statikus oldal. Utóbbi esetben ki kell választanunk, hogy melyik statikus oldal jelenjen meg a főoldalon, valamint azt is, hogy melyik oldalt váltsa le a legutóbbi bejegyzéseket gyűjtő oldal. Ez utóbbira érdemes létrehoznunk egy üres oldalt a megfelelő néven és URL alatt. Miután a legutóbbi bejegyzéseket hozzárendeltük az oldalhoz, az oldalon korábban szereplő tartalom helyét a bejegyzések veszik át, az előző tartalom pedig a látogatók számára láthatatlanná válik. Az oldal tartalma a megfelelő jogosultságokkal rendelkező felhasználók számára továbbra is elérhető az adminisztrációs felületen, az Oldalak menü Összes oldal pontja alól.

image

Ugyanezen a képernyőn állíthatjuk be, hogy a legutóbbi bejegyzéseket gyűjtő oldalon egyszerre legfeljebb hány bejegyzés legyen látható (az alapértelmezett érték 10), valamint azt, hogy az oldalunk által generált RSS csatornában a legutóbbi hírek közül hány legyen olvasható. Ez alatt

pedig választhatunk, hogy az RSS csatorna a teljes bejegyzést tartalmazza-e, vagy csak annak összegzését. Ha azt szeretnénk, hogy a felhasználók ne a hírolvasójukból olvassák az oldalunkat, hanem látogassanak el hozzánk (például azért, hogy találkozzanak az oldalunkba beágyazott reklámokkal), akkor válasszuk az összegzése opciót. Amennyiben csak az érdekel minket, hogy olvassák a bejegyzéseinket, de az nem fontos számunkra, hogy milyen formában, úgy hagyhatjuk az alapértelmezett, teljes szövege opciót.

A képernyő alján találjuk a Keresőmotor láthatóság opciót, amelynek segítségével megtilthatjuk a keresőmotoroknak (például Google), hogy bejárják az oldalunkat. Ez akkor lehet hasznos, ha még nem alakítottuk ki az oldalunk végleges struktúráját, és nem szeretnénk, ha a keresők hibásan indexelnék az egyes aloldalakat. Ilyenkor ugyanis előfordulhat, hogy a találati listán a hivatkozás még egy olyan oldalra mutat, amelyet később máshova helyeztünk, így a látogató egy hibaüzenettel találja magát szemközt. Ezzel egyben annak az esélyét is csökkentjük, hogy az emberek véletlenül ráakadjanak az oldalunkra. Fontos kiemelni, hogy a Keresőmotor láthatóságopció nem rejti el az oldalunkat, az URL-t a böngésző címsorába beírva, vagy egy linkre kattintva továbbra is bárki megtalálhat minket, mindössze azt jelzi a keresőknek, hogy ne indexeljék az oldalunkat.