Az Általános beállítások képernyőn, ahogy azt a neve is sugallja, a WordPress oldalunkra vonatkozó általános beállításokat módosíthatjuk. Itt módosítható a Honlap neve, a Honlap egysoros leírása, a WordPress cím (URL) és a Honlap cím (URL) , valamint az Email cím, ahova a rendszer az értesítéseket küldi az adminisztrátornak a különböző eseményekről, például egy új felhasználó regisztrációjáról, vagy egy moderálandó hozzászólásról.

image

Ugyanezen a képernyőn engedélyezhetjük a felhasználók számára, hogy regisztráljanak az oldalunkon a Bárki regisztrálhat opció segítségével. Ez alatt módosíthatjuk az Új felhasználó alapértelmezett jogosultsága legördülő menü segítségével, hogy az oldalunkon regisztráló felhasználók milyen jogosultságot kapjanak automatikusan. Az alapértelmezett opció a Feliratkozó, ez jó választás többek között akkor, ha engedélyeztük, hogy bárki regisztráljon az oldalunkon. Amennyiben egy közös blogról van szó, és az egyes felhasználókat adminisztrátorként, a Felhasználók menü Új hozzáadása pontjának segítségével adjuk hozzá, úgy esetleg érdemes lehet beállítani arra, amelyiket a leggyakrabban használjuk (például Szerző).

image

A következő menüpont az időzóna módosítására szolgál. Itt egy várost kell kiválasztanunk a velünk azonos időzónából, a tartózkodási helyünkkel egyező, vagy ahhoz legközelebbi földrajzi nevekből, például Magyarország esetén Budapestet. Ez alatt módosíthatjuk az Alapértelmezett dátum formátumot. A lehetséges opciók:év-hónap-nap, év/hónap/nap, hónap/nap/év, nap/hónap/év vagy Egyéni. Ugyanitt módosíthatjuk az Idő formátumot, valamint megadhatjuk, hogy melyik legyen a hét első napja (ha a magyar konvenciót szeretnénk követni, válasszuk a hétfő opciót).

image