Nyílt Web Alapítvány > WordPress Magyarország > Könyv > 4.3.3. Hivatkozás-kategóriák
Könyv

4.3.3. Hivatkozás-kategóriák

A hivatkozások kategóriáit a Hivatkozások menü Hivatkozás-kategóriák pontjára kattintva megnyíló oldalon szerkeszthetjük. Új kategóriát a képernyő bal oldalán található, Új hivatkozás-kategória hozzáadása alatti mezők segítségével hozhatunk létre. A Név mezőben megadhatjuk a kategória nevét, a Keresőbarát név mezőben pedig a csak kisbetűket, számokat, és alulvonást tartalmazó, keresőbarát nevet. A Leírás mező segítségével leírást is fűzhetünk az egyes kategóriákhoz. Ez alaphelyzetben nem jelenik meg az oldalon, de bizonyos sablonok ettől eltérhetnek. Ha minden szükséges adatot megadtunk, az Új hivatkozás-kategória hozzáadása gombra kattintva létrehozhatjuk az új kategóriát.

image

Arra is lehetőségünk van, hogy a már korábban létrehozott kategóriákat szerkesszük. Ezt a képernyő jobb oldalán található lista segítségével tehetjük meg. A kategória neve alatti Szerkesztés hivatkozásra kattintva az előzőekben bemutatott adatok módosítására nyílik lehetőségünk. A Gyorsszekresztés hivatkozásra kattintva egyszerűen módosítható a Név és a Keresőbarát név. A Törlés törli az adott kategóriát, a Megtekintés pedig megmutatja a hozzá tartozó bejegyzéseket.

Ahogy azt több más helyen is láthattuk, itt is lehetőségünk van a képernyő testreszabására. Ehhez kattintsunk a képernyő jobb felső részén lévő Képernyő beállításai gombra. Itt megadhatjuk, hogy mely oszlopok jelenjenek meg a listában. A lehetséges opciók: Leírás, Keresőbarát név, Hivatkozások. A Hivatkozás-kategóriákmelletti számmező segítségével pedig meghatározhatjuk, hogy legfeljebb hány tétel jelenjen meg a listában. Ennek alapértelmezett értéke 20.

image

A szerzőről

Torma László

Hozzászólás a fórumban:

Kezdőlap Fórumok 4.3.3. Hivatkozás-kategóriák

Ennek a témakörnek tartalma 0 hozzászólás, 1 résztvevő. Utolsó frissítés:  Torma László 2 éve telt el.

1 / 1 bejegyzés megtekintése
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #261638

  Torma László
  Tag
  • Témanyitás: 84
  • Hozzászólás: 0
  • Aktív Tag

  Kérdésed, vagy véleményed van a(z) 4.3.3. Hivatkozás-kategóriák című tartalommal kapcsolatban?
  [A teljes cikk itt olvasható: 4.3.3. Hivatkozás-kategóriák]

1 / 1 bejegyzés megtekintése

‘4.3.3. Hivatkozás-kategóriák’ témakör lezárásra került, így a hozzászólás nem lehetséges.

Tovább az eszköztárra