Ami körül jelenleg talán a legnagyobb felhajtás van az interneten, már ami a weblapokat érinti. Rengeteg rejtély van körülötte, de ha kicsit jobban megnézzük, nincs semmilyen varázslat az egészben, csak épeszű logika. A SEO nem más, mint az angol rövidítése a keresőoptimalizálás szónak. A WordPress kifejezetten alkalmas egy jól megválasztott sablonnal, hogy keresőbarát oldalt készítsünk vele. Éppen ezért külön kategóriában foglalkozunk olyan cikkek, hírek bemutatásával, amikkel segíthetjük a kezdő és tapasztalt weboldal készítőket, bloggereket.

 

SEO? Ez nekem angol és egyáltalán mire jó?

Valóban, a SEO = Search Engine Optimization rövidítése. A tömör lényege, hogy weboldalunk (kód szerkezetét) és részben tartalmát úgy formázzuk, tervezzük meg, hogy azt a keresőrobotok könnyedén, minél egyszerűbben és gyorsan át tudják nézni és megérteni mi-hol-micsoda. A célja pedig az egésznek nem más,. minthogy minél jobb helyezést érjünk el a találati listákon és nagyobb forgalmat, bevételt generáljunk. Ezért már érdemes törődni ezzel, nemde? Azonban, hogyan is fogjunk hozzá? Érdemes lehet kicsit utána olvasni a keresőoptimalizálás alapjai cikkeknek.

seo, keresőoptimalizálás 2016-ban

 

Miért kéne nekem a keresőoptimalizálás?

Az esetek 99%-ban a weboldal, webáruház látogató forgalma konvertálódik át vásárlóvá, vevővé, partnerré, ami pedig már egyenes úton profitot hoz. Magán, hobbi oldalak esetén a látogatottság növekedésével pedig arányosan növekszik a reklámfelületek értéke, ami szintén jelentős bevételi forrás lehet. A keresőoptimalizálás tehát lényegében növelheti a bevételt.

 

Milyen elvek mentén kezdjek hozzá?

A SEO folyamatosan változik, nem lehet kijelenti, hogy ami most eredményes és fix szabály, az mondjuk két múlva is az lesz. Viszont vannak alap kitételek, melyek majdnem minden pontja szinte időtlen és jelentős keresőoptimalizálást bárki szaktudás nélkül elvégezheti, nem feltétlen kell minden lépéshez szakember.

Az alap irányvonalak előtt, azonban egy dolgot fontos tisztázni és talán ez az egyik legnehezebb lépés, már a legelején. Legelső lépés előtt ki kell választanunk, azt a 3-4 kulcsszót és 4-5 szó párkapcsolatot, amire az oldalunk szeretnénk optimalizálni és ezután indulhatunk csak el a SEO világában, vághatjuk bele a fába a fejszénk.

Az alap elvek röviden és tömören a következők:

  • responsive felépítés (avagy nemsokára AMP szabvány)
  • értékes, egyedi tartalom
  • letisztult, szabványokat követő kód
  • gyors oldal betöltődés

 

Ezen részekkel a későbbiekben foglalkozunk részletesebben is, hogy minél jobban megismerhesse bárki a SEO, keresőoptimalizálás alapjait, lépéseit és növelhessék weboldaluk forgalmát, cégük bevételeit.