Ahogy indul a 2017-es év, várható volt, hogy megjelennek nemsokára az első statisztikák, értékelések az előző évről. A CMS és blogrendszerek terén is készülnek természetesen összegzések. Büszkén mondhatjuk, hogy a W3Tech által gyűjtött és kiértékelt adatok (10 millió weblapon végzett elemzése) alapján kedvelt rendszerünk több igen pozitív helyezést szerzett magának. Az adatok 2016. első és 2017 első napja közötti információkat, trendeket mutatja.

A tartalom kezelő rendszerek (CMS) között a legtöbb oldalt a WordPress motorja hajtja és a WordPress volt átlagosan a leggyorsabb rendszer is!

A dobogó további helyezéseit a Shopify és a Squarespace tudhatja magáénak. Utóbbi idén került fel először a listára. Az év elején 25.6% a 10 millióból használt WordPress rendszert, míg az év végére ez a szám 27,3% lett, vagy is körülbelül 2.730.000 millió WordPresses weblap. Ez azt jelenti, hogy több mint minden 4. átlagosan. Így már biztosan sokan értik, hogy miért is lesz egyre népszerűbb nálunk is, Magyarországon ez a rendszer. A második helyen a Joomla rendszere áll, év végén 3,4% volt a részesedése. Őt követi a Drupal, 2,2%-al, majd a Magento 1,2%-al.

Szeretnél csatlakozni a WordPress felhasználók csoportjába és kényelmesen weblapot készíteni? WordPress letöltése, majd kézikönyv itt!