WordPress hivatalos logóA WordPress magyarországi terjesztésének, ismertetésének legnagyobb alakja kétségtelenül Patai László, akit fiatal kora ellenére úgy ismernek a hazai internet világában, mint aki mindig tele van tűzzel, ötletekkel, jobbító gondolatokkal, elképzelésekkel – és mindezeket igyekszik is végrehajtani.

Mintegy 5 évvel ezelőtt elhatározta (többek között), hogy teret ad mindenkinek egy nagyszerű – akkor még – blogmotor, a WordPress megismertetésének, terjesztésének.

Mondhatjuk, szép sikere lett időközben a WordPress-nek, és Patai Laci is nagyszerű gárdát épített maga köré, a WordPress Magyarország köré; mano (Uray Márton), DjZoNe (Lakatos Zsolt), Efrud (Fridrik Béla), Moshu (Horváth Sz. István) – és még sorolhatnám – jól csengő nevek a WordPress Magyarország világában.

Történt egyszer, talán másfél éve (?), hogy Patai Laci gondolt egyet; csináljunk egy WordPress magazint, ahol mutassunk be magyar sablonokat, bővítményeket, érdekességeket a WordPress világából.

És a gondolatot tett követte, elkészült a magazin, wp-magazin.net volt az url-címe. Igen, sajnos, csak volt… 🙁

Mint oly’ sokszor, a mindennapok tennivalói elsodorták a magazint; olyan egyszerű dolgokkal kellett foglalkozni, mint pl. megélhetés, vagy a WordPress Magyarország Fórum átépítése, vagy egyéb ezer dolog. Egyszerűen nem jutott idő rá, és meg kellett szüntetni.

A fórumon és egyéb helyekről származó visszajelzésekből azonban érzékelhető volt, hogy igény van a magyar nyelven, érthetően leírt segítségekre.

Nem lett semmivel sem több időnk, nem is beszéltem erről az ötletemről senkinek; szeretném, ha ez az oldal örökölné és tovább vinné a WP Magazin szemléletét, ötletét – csak egy kicsit másképpen.

Annyiból másképpen, hogy ezeken az oldalakon kifejezetten a kezdő, a botorkáló, esetleg a középhaladó WordPress-es barátainkkal szeretnék foglalkozni; milyen eszközökre, programokra van szükség a WordPress-nek, hol találjuk meg a legfontosabb bővítményeket, sablonokat, hogyan telepítsük vagy költöztessük a WordPress-t, hogyan hárítsuk el a leggyakrabban (saját magunk által elkövetett) bejelentkező hibákat. Ezt mind-mind úgy, hogy érthető legyen, megvalósítható legyen.

Nem kell megijedni senkinek; a közhiedelemmel ellentétben én sem értek ahhoz, hogy mi van a motorháztető alatt, egyszerűen csak élek azokkal a lehetőségekkel, ami ebben a rendszerben mindenki számára adva van, összerakom a magam tetszésére azokat a dolgokat, amiket ez a Közösség megteremtett, és nagyon élvezem, hogy ficánkol előttem egy honlap, egy miniportál, amit én raktam össze.

Szóval, minden előttem nevezett társamnak köszönöm szépen, hogy van saját WordPress-alapú honlapom, hogy segítetek, és remélem, hogy ide is be fogtok tudni segíteni – ahogyan energiátokból és erőtökből telik – , hogy az “alsó tagozatosok” közül minél többen követhessék a “felső tagozatosokat”!

Volt egyszer egy WP Magazin… Ugye, folytatjuk a hagyományait?