A korábbi bejegyzésemben említettem, hogy írni fogok, amikor kiderül, hogy mi várható az új 3.6-os WordPressben. Nos lássuk:

 • Audio/video támogatás
  A 3.6 legnagyobb sokak által kívánt újdonsága valószínűleg az alaprendszerbe épített audio és videó lejátszás. Tehát bármilyen bővítmény nélkül fogunk tudni lejátszani audio és videó fájlokat! Elsősorban HTML5 alapon próbálja majd lejátszani a fájlokat, ha ezt nincs, akkor flash playeren keresztül, ha ez sincs, akkor egy hivatkozást fog mutatni a feltöltött állományra.
 • Bejegyzés formátumok
  3.1 óta lehetőség van a bejegyzés formátumokat használni, viszont most készül hozzá egy kezelő felület is, a könnyebb kezelhetőség végett.
 • Állapotok
  2.6 óta támogatja a rendszer az bejegyzések korábbi állapotainak mentését, ennek a kezelése is változni fog
 • Menük
  Megújul a menükezelő.
 • Automatikus mentés
  Az automatikus mentés évek óta változatlanul működik, és egy picit elhaladt fölötte az idő, ráadásul olyan foltozások is kerültek bele, mint a párhuzamos szerkesztés elkerülése, és a szerkesztés közben lejárt session problémaköre. Ezekre a felmerült kérdésekre kínál megoldást az Automattic csapata.
 • Twentythirteen – 2013A korábbi bejegyzésemben már foglalkoztam az új alapértelmezett sablonnal, így erre most nem térnék ki részletesebben.
 • Hibajavítások és ránc felvarrások
  Teljesítmény specifikus hibajavítások kerülnek bele, főleg cachelés témában. Ezenkívül felkészülésként a következő PHP verziókra lecserélésre kerülnek a beégetett mysql_* parancsok. A jövőben bevezetendő osztályozási rendszerre felkészülés fényében történik változás néhány funkcióban.

Ami az én személyes nagy szívfájdalmamra nem kerül bele az a szerkesztési folyamat újra tervezése. De reméljük a 3.7-be már bekerül 🙂