A WordPress napjaink egyik legkedveltebb tartalomkezelő rendszere, melyen felhasználók milliói alkotnak nap mint nap világszerte. Természetesen ebből a több millióból, mi magyarok is szép számmal kivesszük a részünket, hiszen több mint 100.000 magyar WordPress oldal üzemel.

Legutóbbi levelünk ( És ez is WP! ) kapcsán indult el egy beszélgetés több tucat felhasználóval, akik arról számoltak be, hogy mi mindent köszönhetnek a WordPress-nek.

Az egyik ilyen beszélgetés egészen megkapó volt. Egy hölgy arról számolt be, hogy az elmúlt pár évben sorra mentek tönkre az offline vállalkozásai, bezárni kényszerült az összes boltját, hiszen az egyik napról a másikra visszaestek a megrendelései szinte a nullára – azt hiszem ez a történet eddig igen ismerős, hiszen több 10.000 magyar vállalkozás ment tönkre hasonló módon az elmúlt 3-4 évben, gondolom az okok mindenki előtt világosak –. Aztán egy ismerős tanácsára kezdett el új lehetőségek után kutatni az interneten, ám mindenhol falakba ütközött, mivel hozzáértése nem volt, illetve pénze sem volt arra, hogy valakit megbízzon egy weboldal fejlesztésével.
Egy okos vállalkozó ilyenkor előre próbál menekülni, hiszen más út nincs, el kell valahol adni a termékeket és a legjobb megoldás erre a napi 24 órás nyitva-tartást biztosító internet. A hölgy kettő hónap alatt behozta a lemaradását és önállóan hozta létre a WordPress alapú weboldalát, amin keresztül újra elérte a vásárlóit és sikerült kikeverednie a válság okozta örvényből. Segítségére semmi más nem volt, csak a fórumunk, netes leírások és youtube-os videók.

Szívesen olvasnánk ilyen és ehhez hasonló történeteket arról, hogy a ti életetekre volt-e hatással az internet és a WordPress.