Biztonság WordPress frissítések

WordPress 4.7.2 – Biztonsági frissítés

A mai nap folyamán megjelent a WordPress 4.7.2-es verziója. Egy sql beszúrás sebezhetőséget fedeztek fel a wp_query-t érintő részben, továbbá egy másik XSS sebezhetőségre is fény derült fény. ( Melyik támadhatóság mit jelent? ) Plusz egy jogosultság megkerülési lehetőség is korrigálva lett. Ezekről egy minimális kis hírt kaptunk a hivatalos oldalon is. A sebezhetőség a korábbi verziókat is érinti, így azokhoz is érkezett egy ráncfelvarrás. Így kiemelten ajánljuk a frissítést és a legújabb verzió használatát.

Hogyan frissítsünk: WordPress frissítés bemutatása

A szerzőről

Tamás Rottenbacher

Rottenbacher Tamás

Rottenbacher Tamás a nevem és egy WordPress kedvelő, honlapkészítő informatikus lennék, megszórva marketing és 2007 óta növekvő SEO, keresőoptimalizálás tapasztalattal.

8 hozzászólás

   • Köszönöm, tegnap sikerült a frissítés manuálisan, ahogyan javasoltad.
    Ma viszont egy más problémám van. Beállítottam a ssl-t az oldalamon, működött is, kizárólag akkor nem “biztonsággal és lakattal”, amikor megnyílik a weboldal. Utána már a kezdőoldalon (és az összes többi oldalon is) már szuperul megjelenik. Azt gondoltam, hogy beállítom úgy, hogy rögtön a kezdőoldal nyíljon meg. A beállításoknál kiegészítettem https://relax-studio.hu/kezdőlap-ra. Rögtön el is tűnt az egész. Megpróbáltam a Fájlkezelőben “error”-t keresni. Sajnos nem található ilyen, így nem jelent meg a hiba napló sem és nem tudtam törölni. Valószínű azért nem tipikus hibaként kezelte, mert nem fogadta el, kvázi nem tartja helyesnek, amit módosítottam, – gondolom. Az adminba be sem enged, a weboldal bejön, de balra csúszva, iszonyatos színekkel, de az sem kattintható.
    Viszont fogalmam sincs, hogy más módon hogyan lehet javítani, főként amit én is meg tudok csinálni. Nézelődtem a C-panelen, de nem sikerült semmit kiötlenem.

Mi a véleményed?

Yes No