„Mert minden remekmű előtt kell egy piszkozat” – szokták volt mondani, így jöhetett a 4.4.1 bele, a mai életünkbe. :)

Az egyik nyúzópróbás oldalamon a 4.5 alpha istentudjahányas verziójával piszmogtam, amikor egyszer csak: ding, ding, ding – jelentkeztek be a honlapjaim, hogy ők bizony automatikusan frissültek a 4.4.1-es verzióra.

Tudok olyanokról, akiket hidegen hagy egy főverzió, és éberen várják az x.x.1, vagy x.x.12 verziót. Nekik az a kihívás. Nekik nincs is automatára állítva a frissítés, ők szigorúan megnézik, hogy pontosan mi változott a 4.4.1-es verzióban? (Egyébként, 53 db hibát javítottak, akit mélyen érdekel, hogy pontosan mit faragtak újjá, annak ott van az előző hivatkozás.)

Amiért azonban mégis érdemes frissíteni, az igazán az, hogy ez a WordPress 4.4.1 kiadás javítja az összes ezt megelőző kiadás biztonsági sérülékenységét.

Nekünk, egyszerű non-IT-földönjáróknak nincs is semmi dolgunk; szerintem az automata már benyomta a változásokat; lessünk rá a honlapra, hogy minden a helyén ketyeg-e, nézzük át a bővítményeket, hiszen jó néhány azokból is frissült, és amennyiben nincs a wordpress.com-on keresztül az automatikus bővítményfrissítés is beállítva, akkor ugyan legyünk már olyan jó fejek magunkhoz, hogy mindent frissen tartunk.