wordpress-szervíz: 3.0.12010. július 29-én, csütörtökön éjfél körül megjelent a WordPress 3.0.1, a karbantartó frissítés. Az adatbázis verzió is módosításra került (15477).

A frissítés ténye és lehetősége a WordPress-motorokkal meghajtott oldalak adminisztrációs felületén megjelent, néhány kattintással az angol nyelvű frissítés elvégezhető. Ugyanakkor a magyar nyelvű hivatalos csomag pár perc múlva kerül közzétételre, a cikk írásának pillanatában éppen a djz.hu oldalon a tesztelése zajlik; a szabadságolások kicsit belebeszéltek a lehetőségeinkbe. Mindenesetre, a nyelvi fájlokban nincs olyan drasztikus változás, amely a korábbi nyelvi verzió használata mellett egetverő gondot okozna.

A frissítés az adminisztrációs felületről automatikusan elvégezhető, vagy az új verzió letölthető a saját gépre.

Letöltésről jut eszünkbe: napi 260ezres letöltés közel 11millió WordPress 3-as letöltését jelenti 42 nap alatt. Nem lehet azt állítani, hogy érdektelen kis CMS rendszer lenne…

Ekkora felhasználó tábor mellett könnyű volt kiszűrni, hogy pl. az iPad készüléken a szerkesztő csak HTML módban működik megfelelően, vagy éppen a frissítési képernyőn rossz link volt. Összesen 55 kisebb-nagyobb hibát javítottak ebben a kiadásban (ha úgy vesszük, a 11millióhoz képest nem is sok.. 🙂 ).

Ez a szervizkiadás is azt mondja, hogy a WordPress törődik a felhasználóival, figyel a véleményekre, észrevételekre és nem söpri a szőnyeg alá a kis problémákat sem. Mindenki használja örömmel és egészséggel!