Megjelent a WordPress 4.2. Nézzük a frissítéseket:


A tartalom könnyebb megosztása

Vágjuk ki, szerkesszük, tegyük közzé. Ismerkedjünk meg a tökéletesített Press This funkcióval. Az Eszközök menüből adjuk hozzá a Press This-t a böngészőnk könyvjelző sávjához, vagy a mobilkészülékünk kezdő képernyőjéhez. Ha telepítettük, villámgyorsan tudunk vele tartalmakat megosztani.Megoszthatjuk a kedvenc videóinkat, képeinket és a tartalmak megosztása sem volt még soha ilyen gyors és egyszerű.

Húzzuk a könyvjelzőt alulra a könyvjelző sávba, majd amikor egy olyan oldalon járunk, amelynek szeretnénk a tartalmt megosztani, egyszerűen kattintsunk rá, azaz “Press This!” 🙂

Kiterjesztett karakter-támogatás

Írni a WordPress-ben – bármilyen nyelven is – még jobb lett. A WordPress 4.2 újszerűen szolgálja ki az új karaktereket, beleértve a natív kínai, japán és koreai karaktereket, zenei és matematikai szimbólumokat és hieroglifákat is.

Nem használjuk ezeket a karaktereket? További jó szórakozásT — az emoji karakterek (hangulatjelek) a WordPress-ben már elérhetőek! Legyen ötletes és dekoratív megjelenítése tartalmainknak a 💙, 🐸, 🐒, 🍕, és még több hangulatjellel (emoji-val).

Témák közötti váltás az Testreszabóban

Keressük meg, és nézzük meg a telepített sablonjaink előnézetét az Testreszabóban. Nézzük meg, hogy a saját magunk által alkotott tartalom valóban jól néz ki – mielőtt élesben bemutatnánk a honlapon.

Még több beágyazás

Illesszünk be linkeket Tumblrről, vagy Kickstarteről és figyeljük meg, hogy csoda folytán megjelennek a szerkesztőben. Minden egyes kiadással a szerkesztési és publikációs élmények egyre közelednek egymáshoz.

Simább bővítmény frissítés

Viszlát idegesítő képernyő-betöltés, helló sima és egyszerű bővítményfrissítés! Kattintás a Frissítés azonnal feliratra, és lássunk csodákat.

A motorháztető alatt

utf8mb4 támogatás

Az alapértelmezett adatbázis karakterkódolás utf8-ról utf8mb4-re változott, amely teljes támogatást jelent a négy bájtos karakterekhez.

Kisegítőlehetőségek JavaScripttel

Mostantól lehetséges hallható értesítéseket küldeni képernyő olvasó alkalmazásoknak számára JavaScriptben wp.a11y.speak() funkcióval. Egy karakterlánc átadása után, a kijelölt ARIA értesítési területre már meg is érkezik a frissítés.

Megosztott kifejezések szétválasztása

A megosztott kifejezések szétválasztásra kerülnek, amint az egyik frissítésre kerül. További információt erről a Bővítmény fejlesztő kézikönyvben lehet találni angolul.

Összetett lekérdezés rendezés

WP_Query, WP_Comment_Query, and WP_User_Query mostantól támogatják a komplex sorbarendezéseket az elnevezett meta lekérdezési feltételekkel.