Nyílt Web Alapítvány > WordPress Magyarország > WooCommerce > Kiemelten ellenőrzi az internetes kereskedelmet a fogyasztóvédelem
WooCommerce

Kiemelten ellenőrzi az internetes kereskedelmet a fogyasztóvédelem

Szerző: Patai László

A hagyományos fogyasztóvédelmi ügyek, a jótállás és szavatosság mellett idén is a webáruházak, valamint a termékbemutatók ellenőrzése lesz a fogyasztóvédelem legjelentősebb feladata – mondta Keszthelyi Nikoletta, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkára pénteken az M1 aktuális csatorna reggeli műsorában.

Hangsúlyozta, hogy a kifogásolhatóan működő webáruházakat először nem bírságolják meg, csupán figyelmeztetik, többségük pedig igyekszik rendezni a problémákat.
Hozzátette, az internetes kereskedelmi vállalkozások ellenőrzését kibővítik, így a tavalyi csaknem 800-nál is több vizsgálatra lehet számítani idén.

Keszthelyi Nikoletta kiemelte a termékbiztonság jelentőségét: a veszélyes áruk – játékok, tanszerek, sporteszközök – kiszűrése a családok védelmét szolgálja, az idősek érdekeit pedig a termékbemutatók ellenőrzésével védi a fogyasztóvédelem. A termékbemutatókhoz köthető bejelentések száma jelentősen visszaesett tavaly, amit a helyettes államtitkár szerint többek között a jogszabályi háttér változásának és a rendőrség segítségének köszönhető.

Hangsúlyozta azt is, hogy a fogyasztóvédelmi ügyeket már járási szinten is fogadják, így a vásárlók egyszerűbben és gyorsabban kérhetnek segítséget.

MTI

A szerzőről

Patai László

1999 óta foglalkozom nyílt forrású rendszerekkel, 2006 óta kimondottan WordPress-el. Az utóbbi időben WordPress alapú webshopokat építek. Az általam felügyelt WooCommerce-ek éves forgalma meghaladja a 1.5 milliárd forintot. @patai-laszlo

Hozzászólás a fórumban:

Kezdőlap Fórumok Kiemelten ellenőrzi az internetes kereskedelmet a fogyasztóvédelem

Ennek a témakörnek tartalma 0 hozzászólás, 1 résztvevő. Utolsó frissítés:  Patai László 3 hónapja, 1 hét telt el.

1 / 1 bejegyzés megtekintése
1 / 1 bejegyzés megtekintése

‘Kiemelten ellenőrzi az internetes kereskedelmet a fogyasztóvédelem’ témakör lezárásra került, így a hozzászólás nem lehetséges.

Tovább az eszköztárra