Ismerd a WordPress legújabb verzióját, amelyet a legendás jazzművész, Shirley Horn ihletett. Horn egyedi hangja és a zongorához fűződő rendkívüli kapcsolata a generációjának meghatározó jazzzenészeivé tette. Washingtoni jazzszíntérről az nemzetközi színpadokig ívelő pályafutása kitartásának és elszántságának tanúbizonysága. Hatása a hagyományos jazz kereteit messze átlépve, határokat döntögetve, világszerte inspirálta a közönséget.

Élvezd Horn zenei világának nyugodt ritmusát, miközben felfedezed a 6.4-es verzióban rejlő összes újítást.

Az új WordPress verzió egy sokoldalú, alapértelmezett témát és egy sor frissítést mutat be, amelyek minden lépésben erősítik a kreatív folyamatot. Az írási élmény további finomításával zökkenőmentesen alkothatsz. Fedezz fel több lehetőséget a vízióid életre keltésére és egyszerűsítsd a webhely szerkesztését a fejlett eszközökkel. Legyél újonc vagy tapasztalt WordPress felhasználó, a „Shirley” mindenki számára tartogat újdonságokat. Fedezd fel a blokkokkal való építés páratlan rugalmasságát, és engedd szárnyalni az ötleteidet.

Mi található a 6.4-ben?

Találkozz a Twenty Twenty-Four témával

Éld meg a webhelyszerkesztés élményét a csúcsán a Twenty Twenty-Four témával. Ez az új, sokoldalú alapértelmezett téma három különböző felhasználói esetet tart szem előtt, íróktól művészekig és vállalkozókig. Időt és erőfeszítést spórolhatsz meg a több mint 35 sablon és minta széles kínálatával – és néhány egyszerű módosítással kreatív lehetőségek tárházát nyithatod meg. A Twenty Twenty-Four rendkívüli rugalmassága biztosítja, hogy szinte bármilyen típusú oldalhoz ideális legyen. Nézd meg ebben a demóban.

Hagyd, hogy áramoljon az írás

Az új fejlesztések biztosítják, hogy a tartalomkészítési folyamatod sima legyen. Új billentyűparancsok a List View-ban, okosabb listaösszevonások és a linkbeállítások fejlettebb kontrollja. A Navigáció, Lista és Idézet blokkok egységes eszköztár-élménye lehetővé teszi, hogy hatékonyan dolgozz azokkal az eszközökkel, amelyekre szükséged van.

Parancspaletta még jobb lett

Az elsőként a WordPress 6.3-ban bemutatott Parancspaletta egy erőteljes eszköz, amellyel gyorsan megtalálhatod, amire szükséged van, hatékonyan végezhetsz feladatokat, és felgyorsíthatod az építési folyamatodat. Élvezd a frissített dizájnt és az új parancsokat, amelyekkel blokkspecifikus műveleteket hajthatsz végre ebben a kiadásban.

Kategorizáld és szűrd a mintákat

A minták kiváló módszert kínálnak a blokkok potenciáljának kiaknázására és a webhelyépítési folyamat egyszerűsítésére. A WordPress 6.4 lehetővé teszi, hogy egyéni kategóriákban szervezd őket. Emellett az új, fejlett szűrési lehetőségek a minták beszúró részében intuitívabbá teszik a minták keresését.

Merülj el a tervezési eszközökben

Készíts szép és funkcionális elrendezéseket a bővített tervezési eszközkészlettel. Játssz a csoportblokkok háttérképeivel egyedi tervezésekért, és tartsd meg a képek méreteit konzisztensen a helykitöltő arányokkal. Gombokat szeretnél hozzáadni a Navigációs blokkodhoz? Most már kódolás nélkül is könnyen megteheted.

Tedd kiemelkedővé a képeidet

Engedélyezd a lightbox funkciót, hogy a webhely látogatói teljes képernyős, interaktív képeket élvezhessenek egy kattintással. Globálisan vagy külön-külön képekre alkalmazva szabhatod személyre a nézési élményt.

Nevezd át a csoportblokkokat

Állíts be egyéni neveket a csoportblokkoknak, hogy könnyen szervezhesd és megkülönböztethesd tartalmad területeit. Ezek a nevek a List View-ban lesznek láthatók.

Nézegess képeket a List View-ban

Az új előnézetek a Galéria és Kép blokkokhoz a List View-ban lehetővé teszik, hogy vizuálisan azonosítsd és gyorsan megtaláld a tartalmadban lévő képeket.

Oszd meg a mintákat több webhelyen

Szükséged van az egyéni mintáid használatára egy másik webhelyen? Importáld és exportáld őket JSON fájlok formájában a webhelyszerkesztő mintanézetéből.

Blokk Hook-ok bevezetése

A Blokk Hook-ok lehetővé teszik a fejlesztők számára, hogy dinamikus blokkokat automatikusan szúrjanak be meghatározott tartalomhelyeken, gazdagítva ezzel a blokktémák bővíthetőségét a bővítményeken keresztül. Bár ez elsősorban egy fejlesztői eszköz, ez a funkció tiszteletben tartja a preferenciáidat, és teljes kontrollt ad neked az automatikusan beszúrt blokkok hozzáadásához, elutasításához és testreszabásához.

Teljesítménybeli előnyök

Ez a kiadás több mint 100 teljesítménnyel kapcsolatos frissítést tartalmaz a gyorsabb és hatékonyabb élmény érdekében. A jelentős fejlesztések középpontjában a témák sablonbetöltési teljesítménye áll (beleértve a Twenty Twenty-Fourt), a „defer” és „async” scriptbetöltési stratégiák használata a magban, blokkokban és témákban, valamint az autómatikusan betöltött opciók optimalizálása.

Hozzáférhetőségi kiemelések

Minden kiadás elkötelezett amellett, hogy a WordPress mindenki számára hozzáférhető legyen. A WordPress 6.4 többek között a List View fejlesztéseit és az Aria-címke támogatását hozza a navigációs blokkhoz. Az adminisztrációs felhasználói felületen javítások történtek a gombok elhelyezésében, az „Új hozzáadása” menüelemek kontextusában, és a Site Health hangüzeneteiben. További információkért a hozzáférhetőségi fejlesztésekről itt tájékozódhatsz.

További érdekességek

Tudj meg többet a WordPress 6.4-ről

Nézd meg az új WordPress 6.4 oldalt, hogy többet megtudj a kiadás számos fejlesztéséről és funkciójáról.

Fedezd fel a Learn WordPress oldalt gyors „hogyan csináld” videókért, online workshopokért és más ingyenes erőforrásokért, amelyekkel fejlesztheted WordPress tudásodat és képességeidet.

Ha részletes technikai megjegyzéseket keresel az új változásokról, a WordPress 6.4 Field Guide neked szól. Ne felejtsd el feliratkozni a Developer Blogra, hogy naprakész maradj a legújabb fejlesztési frissítésekről, oktatóanyagokról és egyebekről.

További információkért a telepítésről, javításokról és fájlváltozásokról látogasd meg a 6.4-es kiadás megjegyzéseit.

Köszönetnyilvánítás

A WordPress hisz a kiadói tevékenység demokratizálásában és azokban a szabadságokban, amelyek az open source-szal járnak. Ezt az eszmét egy globális és sokszínű közösség támogatja, akik együtt dolgoznak azért, hogy megerősítsék a szoftvert.

A WordPress 6.4 a több mint 600 hozzájáruló számtalan erőfeszítését és szenvedélyét tükrözi legalább 56 országból. Ez a kiadás több mint 170 első alkalommal hozzájárulót is üdvözölt!

Együttműködésük több mint 1150 fejlesztést és javítást eredményezett, biztosítva egy stabil kiadást mindenki számára – ez a WordPress open source közösség erejének és képességének tanúbizonysága.

Csatlakozz te is

A WordPress-hez való csatlakozás nem csak kódolással lehetséges. Ha érdekel a hozzájárulás, könnyen megismerheted és belevághatsz. Fedezd fel azokat a csapatokat, akik együtt készítik a WordPress-t, és használd ezt az interaktív eszközt a számodra megfelelő terület kiválasztásához.

A jövőre tekintve

Az elmúlt két évtizedben a WordPress átalakította a digitális kiadói tájat és lehetővé tette bárki számára, hogy teremtsen és osszon meg, személyes történetektől kezdve a világot megváltoztató mozgalmakig.