A bejegyzésemnek azt a címet kellett volna adnom, hogy élet a Barion-on túl, de az kevésbé lett volna informatív.

Pár éve, amikor megjelent a Barion, nagyon örültem, hogy végre szabadulni tudunk a nagy magyar bankok fogságából, akik sokszor nevetséges feltételekkel adtak csak online fizetési lehetőséget, főleg egy új cég számára.

Ilyen környezetbe robbant be a Barion (2017-ben mi is írtunk róla) és aratta le a KKV szektort. A nagy siker azonban nagy terhet is jelent a cégnek (ahogy az a STARTUP cégekre jellemző), hiszen nem biztos, hogy megvan a megfelelő tapasztalat és kapacitás lekezelni az ügyfeleket. Szerintem ebbe a hibába esett a Barion is (félreértés ne essen, nem temetem a Barion-t, csak jelenleg nem tartom hatékonynak). Folyamatosan azt a visszajelzést kapjuk a felhasználóktól, hogy óriási a teher az ügyfélszolgálaton, ami sokszor vezet ahhoz, hogy heteket kell várni rájuk.

Például felhasználói azonosítás 1-1.5 hónapot vesz igénybe. Ennyi idő alatt már vígan termelhetné a webshopunk a pénzt. Aztán persze az is lehet, hogy egyszerűen csak ott hibáztak, hogy Magyarországon tartották a cég székhelyét és itt próbálnak berendezkedni, hiszen a magyar szabályok nem túl rugalmasak, de ez már más kérdés.

Pár hónapja megoldást kerestem a kérdésre és próbálgattam a külföldi szolgáltatókat. Ekkor figyeltem fel a dán PAYLIKE-ra.

A Paylike WooCommerce integrációja 5-10 percet vesz igénybe. Komolyan! Ők megelőlegezik a bizalmat és elhiszik, hogy azok vagyunk, akiknek mondjuk magunkat. Természetesen itt is azonosítani kell magad és ameddig nem teszed meg, nem utalják tovább neked a bankkártyás fizetéseket.

Az azonosítás abból áll, hogy megadod a bankszámláaszámodat (magyart is elfogad természetesen) és a személyes adataidat. Fel kell tölteni az igazolványaid másolatát és 1-2 napon belül aktiválják a fiókodat. Amíg nem aktív a fiók, addig is tud üzemelni és használhatod a szolgáltatást.

Paylike integrációja WooCommerce-el:

Költségei:

A jutalékuk 1,1% + 75 Ft. Ez is jónak néz ki.

Átlátható költségek, regisztrációs és havidíj nélkül. Leegyszerűsített díjszabás, hogy minél érthetőbb legyen mindenki számára.

  • Ingyenes regisztráció
  • Havidíj nélküli használat
  • Ingyenes visszatérítés (csak a 75 forint terhelési díjat veszíti el)
  • Ingyenes ügyfélszolgálat
  • Azonnali valutaváltás (az Ön kifizetési pénznemére)
  • Ingyenes elszámolás bármely EU-s bankszámlára

Paylike fiókkal lehetőséged az összes Visa, Mastercard és Maestro kártyátípus elfogádására (Visa Electron, Visa-Dankort, céges bankkártya, betéti kártya, hitelkártya, stb.). A Mastercard SecureCode és Verified by Visa szolgáltatások beépített, ingyenes funkcióként érhetőek el.

A Paylike előnyei:

Pluginek
Integrálj anélkül, hogy akár egy sor kódot is írtál. Fedezze fel bővítményeinket és emelje vállalkozását a következő szintre kevesebb, mint 10 perc alatt!

3-D Secure
A fizetési ablakunkhoz 3-D Secure szolgáltatást biztosítunk. A 3-D Secure szolgáltatás MasterCard-al és Visa-val is használható. A 3-D Secure engedélyezésével kártya tranzakcióit biztonságosabbá teheti.

Egyéni fizetési űrlap
Tervezze meg 100%-ban fizetési ablakát. Megoldást kínálunk rá, hogy létrehozzon egyedi fizetési űrlapot, anélkül, hogy kártya adatok tárolásával kellene foglalkoznia szerverén.

Azonnali kezdés
Regisztráljon e-mail címével és azonnal fogadhat fizetéseket. Nincs várakozási idő. A háttérben végezzük ellenőrzéseinket, hogy jóváhagyhassuk tranzakcióit.

Dinamikus leíró
Tranzakciónként személyre szabhatja az ügyfelei bankszámlakivonatán megjelenő szöveget. Például megrendelési azonosító hozzáadásával, ezzel szolgáltatva referenciát és jobb ügyfélszolgálatot vásárlóinak.

Ismétlődő fizetések/ előfizetések
Könnyedén végezhet ismétlődő tranzakciókat API-on vagy az egyik bővítményünkön keresztül. A kártya adatok tárolása és az ismétlődő átutalások nem járnak extra költségekkel.

Testreszabhatóság
Hozzon létre egyéni leírást és akár saját fizetési űrlapot. A funkció nem jár extra költségekkel és örömmel segítünk a folyamat bármely pontján.

Gyönyörű fizetési ablak
A gyönyörű és reszponzív felugró fizetési ablakkal azonnal fogadhat átutalásokat. A teljes mértékben a konverziós rátára optimalizált szolgáltatásunkkal jelentős előnyre tehet szert versenytársaival szemben.

Számlázzon ügyfeleinek bármilyen pénznemben
Ügyfelei a saját pénznemükben fizethetnek, ezzel javítva konverzióit. Szinte bármilyen létező pénzemet támogatunk. A valutaváltás a háttérben történik az Ön által választott kifizetési pénznemre.

Kártya tokenizálás
Kártya tokenizálást is támogatunk, hogy Ön biztonságosan tárolhasson kártya adatokat későbbi használatra, például előfizetések esetén. A tokenizálás használata, a valós kártya adatok tárolásával szemben, növeli a biztonságot és csökkenti PCI foglaltságát.

Fizetési linkek
Hozzon létre fizetési linket, hogy fogadhasson kifizetéseket ügyfeleitől, például e-mailen vagy számlán keresztül. Készítse el a linket közvetlenül a műszerfalon fizetési link űrlapunk használatával.

Virtuális POS
Létrehoztunk egy bárhol alkalmazható, gyönyörű virtuális POS-t. Használhatja tableten való vásárlásoknál, bútor áruházában vagy akár jégkrémet árulva a tengerparton.

13 kifizetési pénznem
Kifizetéseit 13 különböző pénznemben választhatja: EUR, USD, GBP, DKK, NOK, SEK, CHF, HUF, PLN, RON, CZK, BGN és HRK. Vásárlóitól bármely Visa és Mastercard által támogatott valutában fogadhat tranzakciókat.

Heti elszámolás
Elszámolásait minden héten fogadhatja. Az Ön által kiválasztott EU-n belüli bankszámlára szerdánként utaljuk kifizetéseit. Más elszámolási feltételek is alkalmazhatók a vállalkozásától függően.

Teljes sandbox környezet
Ingyenes és teljes sandbox környezet, 1: 1-es paritással. Próbáljon ki minden funkciót egy ingyenes próbaszámlával és integrációja működésbe lép, amint valós tranzakciókra vált.

Többnyelvű ügyfélszolgálat
A felugró fizetési ablak több, mint 10 európai nyelven érhető el és a lista folyamatosan bővül. Elengedhetetlen, hogy fizetéskor ügyfelei megtalálják a szükséges információkat saját anyanyelvükön. Magyarul is elérhető.

https://paylike.hu/