Sablonok - grafika

Twenty Fourteen sablon: Legyen fekete!

A fekete nagyon trendi szín. Sőt, volt egy időszak, amikor a környezetvédelemre (fekete weboldal kevesebb energiát fogyaszt picivel) hivatkozva volt népszerű, máskor a gyengén látóknak szánt megjelenések okán. Azonban sokan csak úgy, szimplán egyéni ízlésük alapján szeretnének egy majdnem teljesen fekete sablont. Ezért egy kis, egyszerű leírást készítettem, a Twenty Fourteen sablon átszínezéséhez.

A módosításhoz ftp kapcsolatra, szövegszerkesztőre (Link mögötti NotePad++ tud magyar nyelven is!) lesz szükségünk, továbbá a tárhelyünkön a wp-content/themes/twentyfourteen/style.css fájlra.

Színezzük feketére a Twenty Fourteen sablont!

wordpress2014-alap wordpress2014-fekete

Bal oldali az alap, gyári, míg jobb oldalon az általunk átszínezett.

 

1. Adjuk meg az oldal háttérszínét feketének:

2. A tartalmat tartalmazó (szép is a magyar nyelv) részt is sötétítsük

Van egy rész, ami a hozzászólások alatt fehér marad. A style.css végére szúrjuk be az alábbi kódot, hogy az a rész fekete legyen:

3. Page/Post rész jön sorra:

Header:

Ne feledkezzünk meg a betűk színének átírását, mint például a bejegyzés címének:
Avagy a cím fölötti kategória:
Dátum, szerző, szerkesztés link:

Content rész:

Itt is adjuk meg a világos szürke színt a szöveges elemeknek, hogy lássuk is a tartalmat. Az alábbi kódot magunk kell hozzáadjuk, a style.css legvégére.

4. Űrlap mezők

A háttér fekete, de az űrlapok még vakító fehérek. A megkülönböztethetőség miatt, legyenek sötétszürkék, fehér betűkkel.

 

Nagy vonalakban ennyi is lenne! Azért csak nagyvonalakban, mivel sok apróságot lehetne még idehozni, de egy kis CSS szerkesztő ismerettel (amit bárki akár órák alatt az internetről, ingyenes oldalakról is magára szedhet) elegendő, hogy kedvére változtassa például a színeket. Avagy ha megakad, akkor kérdezhet nyugodtan a fórumunkban.

 

Gyors megoldás:

Adjuk hozzá a wp-content/themes/sablounkneve/style.css legvégére a következő részt:

Azt azonban ne feledjük, hogy sablon frissítéskor ezek a módosítások elvesznek, ezért a theme frissítése után újra át kell színeznünk.

A szerzőről

Tamás Rottenbacher

Rottenbacher Tamás

Rottenbacher Tamás a nevem és egy WordPress kedvelő, honlapkészítő informatikus lennék, megszórva marketing és 2007 óta növekvő SEO, keresőoptimalizálás tapasztalattal.

Yes No