Ahimsa. Ez jutott eszembe, amikor elballagtam erre az oldalra, és bejelentkeztem a cikkíráshoz. Megint 3 bővítménynél virított a frissíteni! frissíteni! jelzés. Erről azt kell tudni, hogy a lap gazdája – szerintem -, mióta megcsinálta ezt a honlapot, a frissítéseket valahogy mindig hanyagolja. Én meg nem tudom elnézni, és frissítek, mint a bajnok. Majd helyreállítja, ha nem jó a frissítés, nem? Elvégre nem én vagyok a gazda.. 🙂  🙂 Persze, az is hozzátartozik ehhez a Magazinhoz, hogy 10-ből 11-szer ő rakja rendbe a képeimet, annyira béna vaagyok (meg más WP-dolgokban is rendkívül segítőkész, de csak nem állok le itt dicsérni? 😉 )

Szóval: Ahimsa. Ha meg akarjuk tudni jelentését, eredetét, akkor általában azt mondják, hogy a szó indián eredetű, és jelentése lánybaba, vagy szelíd. Amikor mélyebben utánajárunk az eredetnek, akkor kiderül, hogy szankszkrit szóeredetről beszélhetünk, és a jelentése: erőszakmentesség, Indiából származik, és a hinduizmus, buddhizmus, jainizmis egyik vezető elve: tilos megölni, vagy kárt okozni az élőlényekben (nagy mázlid van Laci.. 🙂 🙂 ).

A bemutatásra kerülő WordPress sablon neve Ahisma, a szerző honlapjának tanúsága szerint is “non-violance”, azaz “erőszakmentesség” a sablon keresztszülője.

Az Ahisma már hosszú hetek óta szerepel a wordpress.org legnépszerűbb sablonai között, a mai napig 2.204 alkalommal töltötték le.

Kéthasábos, kevés grafikával rendelkező, enyhén izgalmas szín- és megjelenésvilággal bíró, “összecsukható” oldalsávval készített wp-sablon. Firefox, Safari és Chrome böngészőkkel megtekintve a sarkok kerekítettek. Kompatibilis az IE 6/7/8 böngészőkkel is (ami nem a böngészőket dicséri…).

Érdekessége még, hogy saját vezérlőpultjáról kétféle skin (bőr) állítható be, és lehetőség van ugyanerről a pultról indítva saját sablont is készíteni.

Ugyancsak nem elhanyagolható az a tény sem, hogy a WordPress 2.8-as verziójával is kompatibilis (legalábbis a mai napon letöltött verziójával biztosan, hisz’ a WP 2.8 új – sablontelepítő – funkcióját tesztelve telepítettem, és fordítottam le magyarra.)

ahisma-hu-tesztoldal

Ahimsa előnézeti képe

Ahimsa wp-sablon 2.2.1 letöltése (angol)

[download id=”28″]