A Hivatkozások (korábbi nevén Linkek) képernyőt a hivatkozásgyűjteményünk kezelésére használhatjuk. Ez a funkció a WordPress 3.5-ös kiadásától kezdődően rejtett az új telepítéseken, így csak akkor jelenik meg, ha egy ennél korábbi WordPress kiadásról frissítettünk. Ha mégis szeretnénk használni egy új telepítésű WordPress kiadáson, akkor a Link Manager elnevezésű bővítményt kell telepítenünk:

http://wordpress.org/plugins/link-manager/

A Link Manager bővítményt egyszerűen telepíthetjük a Bővítmények menü Új hozzáadása pontjára kattintva, majd a keresőmezőben a Link Manager bővítményre rákeresve, és a találati mezőben a Link Manager alatt a Telepítés most hivatkozásra kattintva. Ha telepítés előtt szeretnénk elolvasni a bővítmény leírását, kattintsunk a Részletek hivatkozásra. A megnyíló ablakban a Telepítés most gombra kattintva is telepíthető a bővítmény.

image

Ez a funkció azonban ma már elavultnak számít, így használata nem javasolt. A külső hivatkozások létrehozására a Megjelenés menü Menük pontjának segítségével elérhető képernyő ajánlott. A könyv kizárólag azért foglalkozik a funkció részletes bemutatásával, mert még bárki találkozhat vele, aki egy korábban telepített WordPress kiadás elé kerül.

A hivatkozásgyűjtemény a WordPress klasszikus blogmotor örökségének hagyatéka. A korai blogok esetében ezek az oldalsávban elhelyezett hivatkozások fontos szerepet töltöttek be a blogok népszerűsítésében: a hasonló témában író bloggerek egymás oldalait ajánlották, ezzel megkönnyítve a látogatók számára az őket érdeklő új blogok felfedezését.

Mára a WordPress felhasználási területe sokkal szélesebb lett a klasszikus blogoknál, és maguk a blogok is átalakultak, így egyre gyakoribb, hogy a WordPress által kínált hivatkozásgyűjtemény funkció kihasználatlan marad. Vannak azonban olyan oldalak, ahol a létjogosultsága továbbra is fennállhat. Ilyen lehet például egy szubkulturális témával (például koreai popzenével) foglalkozó blog, ahol az információk elérhetősége néhány specializált oldalra fókuszálódik, és ezek az oldalak vélhetően nem ismertek a témával éppen csak ismerkedők számára. A hivatkozásgyűjteményt egyes esetekben az oldalon történő navigáció segítésére is használhatták, gyors elérést biztosítva bizonyos aloldalakhoz, vagy akár külső forrásokhoz, így ne lepődjünk meg, ha esetleg valahol olyan WordPress weboldalba akadnánk, ahol így lett megoldva az egyes oldalak közötti navigáció.

A Hivatkozások menü három alponttal rendelkezik: Összes hivatkozás, Új hozzáadása és Hivatkozás-kategóriák. A korábban létrehozott hivatkozásokat az Összes hivatkozás képernyőn láthatjuk.