A Médiatár a WordPress oldalunkra feltöltött különböző médiafájlok (például képek vagy dokumentumok) kezelésére szolgál. A Médiatár felépítése nagyban hasonlít az Összes bejegyzés képernyőre, így ha annak használatát már elsajátítottuk, ez sem okozhat majd gondot. A képernyő jelentős részét ezúttal is egy lista foglalja el. A listában láthatjuk a feltöltött fájlok nevét és szerzőjét (feltöltőjét), azt, hogy az adott fájl melyik bejegyzéshez vagy oldalhoz lett csatolva, a fájlhoz írt hozzászólások számát, valamint a közzététel időpontját. Ha a Feltöltve oszlopban azt látjuk egy fájl mellett zárójelbe írva, hogy Leválasztva, az azt jelenti, hogy a kép ugyan bent van a médiatárunkban, de nincs hozzárendelve egyetlen bejegyzéshez vagy oldalhoz sem. Ezt a Csatolás hivatkozásra kattintva pótolhatjuk. Ez megnyitja az összes bejegyzés és oldal listáját, amelyből kiválaszthatjuk, melyikhez szeretnénk rendelni az adott médiafájlt.

image

Ahogy azt már a bejegyzéseknél is láthattuk, itt is lehetőségünk van a képernyő testreszabására. Ehhez itt is az oldal jobb felső részén látható Képernyő beállításai gombra kell kattintanunk. Itt kiválaszthatjuk, hogy mely oszlopok jelenjenek meg a fájlok listájában (a lehetséges opciók: Szerző, Feltöltve, Hozzászólások,Közzétéve), valamint azt, hogy egy oldalon legfeljebb hány médiaelemet szeretnénk látni.

image

Csoportműveletekre is lehetőségünk van. A Médiatár esetében a csoportműveletek kizárólag a végleges törlésre korlátozódnak, így ezzel legyünk óvatosak! Szűrőket is alkalmazhatunk, itt azonban kizárólag a létrehozás dátuma szerinti szűrésre van lehetőségünk. A szabadszavas kereső azonban itt is rendelkezésünkre áll.

image

A fájllistában három opció áll rendelkezésünkre az egyes fájlokhoz kapcsolódóan: Szerkesztés, Végleges törlés és Megtekintés. A Végleges törlés és Megtekintés nem szorulnak különösebb magyarázatra, pontosan azt teszik, amit a nevük is sugall. A Szerkesztés hivatkozásra kattintva megnyílik a Média módosításaképernyő.