…etetni kell a birkát, ha nyírni akarjuk…Mária Terézia szobor WordPress logóval

– így szól II. Mária (Terézia) magyar királynő [Erzherzogin Maria Theresia Amalia Walpurga von Österreich] elhíresült mondása, amely ma is igaz az élet sok területén, miért lenne ez másképpen a WordPress sablonok és fájlok magyar nyelvi verzióinak használata esetén?

Ki az a WordPress-felhasználó, akinek valamelyik könyvtárának, alkönyvtárának elrejtett zugában ne lenne megtalálható egy-két félig elkészített fordítás, vagy egy-két korábbi változatokhoz készített fordítás?

Ugyebár olyanok is vannak szép számmal, akik fogtak egy általuk használt sablon, vagy bővítmény fájlt, nagy izzadsággal lefordították, és büszkén használják blogukban, honlapukon?

És milyen jó lenne, ha lenne valami tárolóhely ahova könnyedén benyúlva megtalálhatnánk a szükséges fordításokat?

Bizony, bizony jó lenne… Csakhogy a tárolóba előbb be is kellene rakni, hogy aztán ki is lehessen venni onnan! Egyszer már nekifutottam a kérdésnek, és saját fordításaimon túl szemcse, Moni és hgrg vették a fáradságot maguknak, és megdobtak egy rahedli fordítással.

Szerencsétlenség az egészben annyi, hogy sikeresen zakózott egy hatalmasat a honlapom (hála ügyes közreműködésemnek), és az újraépítése – a civil munkáim mellett – borzasztóan energia- és időigényes.

Nem vesztek el a fordítások, csak még nehezen töltődnek fel. De ami késik, az még nem múlott el! 🙂

Továbbra is várom az “Üzenet az adminnek” menüponton keresztül feltöltött fordításokat ( a tömörített fájlba csomagoljátok be a .po, a .mo, ha van a .pot fájlokat, egy rövid magyar_nyelv.txt fájlt, amelynek tartalma annyi legyen, hogy mire szolgál az eredeti bővítmény fájl, hol érhető el (url), ki fordította, mikor fordította, melyik verziót fordította, hány százalékos a fordítás).

Másik lehetőség hgrg kezdeményezése a WordPress fordítások területén, melynek az a lényege, hogy hozzá is be lehet küldeni a fordításokat, amelyek ott is tárolásra kerülnek (afféle “tükör”-szolgáltatást is kínál a WordPress magyarításra vágyóknak).

A használat mindkettőnknél ingyenes, csak egy regisztrációba kerül.

Tehát, várjuk a WordPress fordításokat, hogy adni tudjunk WordPress magyar nyelvi fájlokat!