WPHU.org hírei

WordPress Kézikönyv a dokumentáció és a súgó helyett

Patai László

A korábban ismert sugo.wphu.org és dokumentacio.wphu.org oldalakat megszüntettük, helyette a http://wphu.org/wordpress-kezikonyv/ oldal lesz elérhető a WordPress iránt érdeklődők számára.

Az utóbbi időben nem jutott elég idő a magyar dokumentációra (milyen finoman fogalmaztam), az utolsó módosítás kb. 1-1,5 éve volt az oldalakon. Nyilván ennél naprakészebb információkra van szükség, ezért döntöttünk a megszüntetés mellett.

Ez valahol érthető, hiszen minden fejlesztő a WordPress Codex-et bújja, így a magyar oldal (a fejlesztők számára) okafogyottá vált.

Az új Kézikönyv bemutatja a WordPress adminisztrációs felületét. Elsősorban átlagfelhasználóknak ajánljuk, viszont biztos vagyok benne, hogy a haladó felhasználók is találnak benne újdonságokat!

Ha a könyv olvasása során bármilyen kérdésed merülne fel, nyugodtan írj az adott téma oldalára. Igyekszünk mindenkinek válaszolni.

A szerzőről

Patai László

Patai László

15 éve foglalkozom nyílt forrású rendszerekkel, ebből több, mint 10 éve a WordPress bűvöletében! Véletlen? Aligha!

 • Kroszki

  Egy kérdés! Mért nem lehet a wordpress wikipédiáját fordítani és ott publikálni a magyart? Ha már említve van hogy mindenki ott olvassa a leírásokat. Valjuk be nem alaptalanul.

  • Patai László

   Igen, jogos a felvetés. Ahogy elnézem a kínai, héber és az arabon kívül nem nagyon készül Codex fordítás. Ez nem hiszem, hogy véletlen, hiszen aki fejleszt, az biztosan beszél olyan szinten angolul, hogy megérti a mélyebb dokumentációt is, vagy legalább a példa programrészeket.

   A kezdők (akiknek a kézikönyv is készült) pedig egyben szeretik az ilyesmit, már kaptam is pár levelet, hogy van-e PDF verzió.

   ( Egyébként köszönhetően a wikinek bárki fordíthatja, nekem is egyszerűbb belinkelni a kész magyar szöveget. Örülünk minden segítségnek! 😉 )

  • Lakatos Zsolt

   A magyar bővítmény és sablon fordításokat is alig bírjuk, a WordPress.com teljes fordítását sem tudtuk 60% fölé tornászni, pedig 5 éve dolgozunk azon is.

   Egyszerűen nincs rá erőforrásunk, de ha gondolod kezdj neki a fordításnak 😉

Yes No