Készül a háttérben a következő WordPress verzió, nevezetesen a 4.9-es. Most jött ki az első béta, nézzük is milyen újdonságokra lehet számítani. Az egyik nagy csoportja az újdonságoknak a “Testreszabás” funkciót bővítők. A testreszabás folyamatában lesz automatikus mentés, vázlatként mentés, időzítve mentés, alapértékek visszaállítása. Már innen is beállíthatjuk az időformátumot, a custumize JS API is bővítve lett. A szöveges widgetek megkapják a shortcode támogatást és most már a “Média hozzáadása” gomb is lesz a grafikus felületén a szöveges widget-nek. Plusz a Youtube és Vimeo beillesztést is támogatni fogja a szöveges widget.

Van még a grafikus szerkesztőben kisebb kód finomítások. A Mysql csatlakozásokhoz az IPv6 támogatása, multisite rendszerekhez részletesebb lekéréseket adtak, fejlesztettek a REST API-n, kivették a flash (.swf) fájlok feltöltésének lehetőségét, ellenőrizték és tesztelték a nemsokára érkező 7.2-es php verzióval való kompatibilitást, sikeresen. Továbbá még jó néhány apróság, itt olvashatjátok a teljes listát.

Béta 2

A hír megjelenése után 10.12.-n megjelent a második béta verzió. Nem kevesebb, mint 70 változás / javítás történt. Letölteni itt tudjátok.

 

Fontos! A béta verziókat éles oldalakon ne használjátok, csak és kizárólag tesztelési céllal külön telepítéssel.