A mai napon bejelentettek egy alacsony, ám de mégis biztonsági kockázatot jelentő sebezhetőséget a Snoopy nevű RSS olvasó alrendszerben. Ennek pedig ma új verzió lett az eredménye.

Mivel arra gondoltam, hogy így hajnal 5 körül úgy sincsen nagyon más dolgom, ezért a magyar telepítő csomagot is frissítettem ehhez a verzióhoz.

Aki némiképpen lustának érzi magát, hogy telepítse a teljes frissítést azzal megosztom, hogy mi változott:

  • wp-includes/class-snoopy.php
  • wp-includes/version.php

Ezenkívül, aki a telepítőcsomagot tölti le, az annak is örvendhet, hogy a legújabb Akismet 2.2.1 -et is a csomagban találja már, a friss magyar fordítással egyetemben.

Szokásosan ismét 2 verzióban érhető el, van egy nyelvi fájlos verziónk, és van egy telepítőnk. A nyelvifájlos verzió jelenleg 2 azaz kettő darab szóban tér el az előző 2.6.2-es változattól, szóval igazából csak azért készült, hogy ha már van telepítő, legyen nyelvi csomag is.

[dm]21[/dm]

[dm]22[/dm]

Egyébként a fordítócsapat jelenleg éppen önnön nagyszerűségét ünnepli, mivel szerdára elkészültünk, a WordPress 2.7 pre-beta teljes fordításával. Éles blogban is próbáltam már a 2.7 magyar verzióját, és a fordítás is zseniális, a szoftverről pedig inkább ódákat zengenék.