A WordPress új fő verziójának a fejlesztése gyors ütemben és menetrend szerint zajlik. Jelenleg az RC stádiumban van. (Mi is az RC?) A múltkori béta verziókban található hibákat kigyomlálták a fejlesztők, az új funkciók már be vannak építve és immáron csak az utolsó körös tesztelések vannak hátra. No de nézzük,  mi is változott, került bele kedvenc CMS/blog rendszerünkbe!

Hibás linkek jelzése

badlink

Már a szerkesztő felületen láthatjuk, ha egy link hibás. Ez egy igen hasznos és apró újítás. Többször előfordult már velem, hogy beillezstettem egy linket, de a Ctrl+v mellé sikerült még egy karaktert hozzáadnom és már kész is volt a 404-es hibás link. Ez a jelzés csak a szerkesztőben fog látszani, tehát például a Broken Link Checker bővítményt nem fogja tudni felváltani azért.

Felhasználóbarátabb kezelőfelület telepítéshez

shinyupdates

Nem lesz felugró ablakos megoldás vagy elnavigálás, ha szeretnénk egy bővítményt telepíteni és aktiválni. Egy helyen, kényelmesen oldhatjuk meg ezek után. Még kevesebb kattintás és kevesebb oldalletöltést érhetünk el így.

Apróbb változtatások

nativesystemfonts

  • Új betűtípus az admin felületen: operációs rendszer és böngésző függvényében lesz megadva
  • Fejlesztett automatikus mentés tartalom írásakor
  • Több sablon készítők számára hasznos új lekérési lehetőség nyílt
  • PHP 7 és PHP 7.1 megnövelt kompatibilitás és hibajavítások
  • és még számtalan hiba javítása.

Aki tesztelni szeretné, az letöltheti innen. Aki azonban tud várni pár napot, az inkább legyen türelmes. Főleg arra való tekintettel, hogy a WordPress 4.6 kész verziója a tervek szerint 16.-án, nemsokára fog megjelenni!

FIGYELEM! A béta és RC verziókat éles weboldalhoz nem ajánljuk, mert fejlesztés alatt álló verziók!