Facebook fiók törléseJó dolog ez a Facebook – egy ideig. Addig, amíg hagyjuk magunkat sodortatni azzal az áradattal, hogy „Van Facebook-od?”. 🙂

Szórakoztató összegyűjteni a barátokat, ismerősöket, megosztani velük mindenféle dolgot, meg belemondani a vakvilágba, hogy éppen hol vagyunk, mit csinálunk, mire gondolunk.

Rengeteg hasznos és haszontalan kiegészítő, játék ütheti agyon időnket, lájkolhatunk erre, meg lájkolhatunk arra. A WordPress-hez is sokféle Facebook-bővítmény, közösségi bővítmény csatlakoztatható, amivel adott esetben sikeresen lassíthatjuk honlapunk betöltését, elérhetőségét.

Ugyanakkor az internet-marketingesek hamar felfedezték a Facebook-sikert, és így kellő mennyiségben lehetünk részesei a reklámoknak, promócióknak, akart- és nem kért meghívásoknak.

Sajnos, a Facebook sok-sok személyes adatunkat is elkéri és tárolja, sőt – volt már rá példa – ezeknek az adatoknak a nyilvánosságra kerülése sem mindig akaratunktól függő.

Ha meguntuk ezt a játékszert, vagy nem nyújtja azt, amire számítottunk, és szeretnénk adatainkat eltávolítva lelépni az internet eme mezsgyéjéről, hát nincs egyszerű dolgunk; az alkalmazás mindig azt hajtogatja, hogy függesszük fel csak a fiókunkat, aztán majd ráérünk dönteni.

Ha végleges döntésünk, akkor nincs más tennivalónk, mint:

1. Be kell lépni a Facebook fiókunkba (email cím, jelszó), majd

2. Kattintás ide, a Facebook fiókom törlése linkre.

(Akit érdekel az URL cím:

https://ssl.facebook.com/help/contact.php?show_form=delete_account )

3. A biztonsági kérdésekre (jelszó és captcha) adott választ követően rákattintunk az eltávolítás feliratra, és tudomásul vesszük, hogy a Facebook még két hét gondolkodási időt ad, mielőtt véglegesen eltávolítja adatainkat (úgy-ahogy, de ez már másik írás lenne.. 😉 )

 

https://ssl.facebook.com/help/contact.php?show_form=delete_account