Előbb-utóbb szinte minden felhasználó találkozik az alábbi hibaüzenettel:

Warning: Cannot Modify header Information - headers already sent by (output started at /home/ [hosting account]/public_html/wp-config.php:57) in /home/ [hosting account]/public_html/wp-login.php on line 202
Warning: Cannot Modify header Information - headers already sent by (output started at /home/ [hosting account]/public_html/wp-config.php:57) in /home/ [hosting account]/public_html/wp-login.php on line 214

A hibaüzenet általában azzal is együtt járhat, hogy a honlapunk helyett egy nagy fehér lap jelenik meg, az admin felületen nem tudunk dolgozni.

Megijedni nem kell, az elhárításnak van egyszerű módja:

1. Létre kell hozni egy teljesen új wp-config.php fájlt a saját gépünkön (nem a szerveren lévő szerkesztgetésével!!!)

a legegyszerűbb, ha a legfrissebb WordPress-verziót letöltjük, kicsomagoljuk, a wp-config-sample.php fájlt átnevezzük wp-config.php névre, majd egy normális szövegszerkesztővel (nem a Word-del!!) megnyitjuk szerkesztésre; beírjuk a megfelelő, létező adatbázis nevet, ~felhasználót és jelszót, valamint az adatbázisunkban használt wp_prefix-et, majd mentjük munkánkat. A kapcsolati adatokat a régi wp-config.php fájlból kileshetjük, de ne másoljuk, hanem mi írjuk be!

Az új fájlunk – tulajdonképpen – a szerveren lévő wp-config.php fájl általunk készített másolata, csak éppen a hibát nem fogja már tartalmazni, amitől kiakadt a rendszerünk, mint a kakukkos óra.

2. Menjünk fel FTP kapcsolattal a szerverünkre, és töröljük a régi wp-config.php fájlt. (Én a törlés előtt át szoktam nevezni wp-config-regi.php névre, hogy vissza tudjam ellenőrizni kapcsolódási gond esetén, hogy egészen biztos, hogy jó adatokat adtam-e meg az új fájlban.)

3. Töltsük fel az 1. pont szerint elkészített új wp-config.php fájlunkat a szerverre.

A hiba leggyakrabban akkor lép fel, ha a wp-config.php fájlt szerkesztjük/módosítjuk a szerveren, ezért két dolog mindenképpen tanácsos:

– mindig legyen mentésünk a legutóbbi wp-config.php fájlról

– a szükséges módosításokat az asztali gépünkön (laptopunkon) végezzük el, és a módosítást követően töltsük azt fel a szerverre.

Erről a hibaüzenetről és javításáról a WordPress Magyarország Fórumában 2009-ben megjelent egy rövid írás a Közlemények között „Cannot modify header information – headers already sent by hibaüzenet” címmel. Az ott szereplő megoldás most is helytálló, csak kezdőknek ez a fajta megoldás egyszerűbb és könnyebben megoldható.