A WordPress segítségével a szöveges tartalmak mellett természetesen képeket és videókat is publikálhatunk. Ezek a fájlok a médiatárba kerülnek, amelynek kezeléséről már részletesen olvashatott a könyv című fejezetben. A Médiatár működésének konfigurálását a Beállítások menü Médiatár pontja alatt megnyíló, Kép / Videó beállítások képernyőn végezheti el.

A WordPress a feltöltött képeket az eredeti fájl megőrzése mellett automatikusan átméretezi több kisebb méretre is, amelyet a bejegyzésünkben használhatunk fel. A különböző formátumok (bélyegkép, közepes és nagy méret) maximális magasságát és szélességét érdemes az általunk használt sablon adottságaihoz igazítani, hogy a lehető legjobban nézzen ki oldalunk. A bélyegképek esetében azt is megadhatjuk, hogy azok képaránya minden esetben azonos legyen (például négyzet formátumú), függetlenül az eredeti képaránytól. Ilyenkor a WordPress nem torzítja el a képet, hanem levágja a meghatározott kereten túllógó részeket a kép formátumának függvényében alul és felül vagy a két oldalán. Ez akkor hasznos, ha azt szeretnénk, hogy a bejegyzésünkhöz tartozó galéria előnézeti képei egységes méretűek legyenek akkor is, ha a hozzá kapcsolódó képek arányai nem egységesek, például vegyesen használtunk álló és fekvő képeket. Ez a szolgáltatás

alaptelepítésben már be van kapcsolva, letiltani vagy újra engedélyezni a a Bélyegkép mérete sor

alatt, A bélyegképet pontos méretre kell vágni! opció segítségével lehet.

A WordPressre feltöltött fájlok a kiszolgálón év-hó elnevezési struktúrát követő mappákba kerülnek a kiszolgálón. Ha azt szeretnénk, hogy minden médiafájl egyetlen mappába kerüljön, amit feltöltünk, tiltsuk le A feltöltött elemek csoportosítása év-hó nevű könyvtárakba opciót.

image

A változtatások érvényesítéséhez a beállítások elvégzése után kattintsunk a képernyő alján lévő Módosítások mentése gombra.