image

Az RSS widget segítségével RSS és Atom hírcsatornákat köthetünk be közvetlenül, így más oldalak hírei, bejegyzései automatikusan megjelenhetnek az oldalunkon. Ez hasznos lehet például egy önkormányzati weboldal esetében, amely a helyi közintézmények, iskolák híreit így automatikusan meg tudja jeleníteni az oldalán. Az RSS widget működéséhez mindenképpen meg kell adnunk a hírek forrását a Hírcsatorna URL címe mezőben. A forrás RSS vagy Atom

feed lehet. A modern híroldalak és blogok jelentős része nyújt ilyen szolgáltatást. A feedeket legtöbbször az RSS, Atom, hírcsatorna, subscribe, feed vagy más hasonló felirat jelzi az oldalon. Ha megtaláltuk a feedre mutató hivatkozást, kattintsunk rá jobb gombbal, majd másoljuk a hivatkozást a vágólapra, és egyszerűen illesszük be a Hírcsatorna URL címe mezőbe.

A hírcsatornának nevet is adhatunk a Hírcsatorna neve (opcionális) mező segítségével. Alapértelmezetten egyszerre legfeljebb 10 hírt fog megjeleníteni a widget. Ha ezt módosítani szeretnénk, azt a Hány bejegyzést jelenítsünk meg? mezőben adhatjuk meg. Ha a bejegyzés címe mellett annak tartalmát is szeretnénk megjeleníteni, engedélyezzük a Mutassuk az elem tartalmát? opciót. A Szerző megjelenítése, ha elérhető? opció bekapcsolásával a szerző neve is megjelenik a widgetben, míg a Dátum megjelenítése? engedélyezésével az egyes bejegyzések keletkezésének idejét is láthatjuk.