Könyv

2.2. Oldalak

A WordPress alapvetően két fő tartalomkategóriát különböztet meg: az oldalt és a bejegyzést. Az oldal olyan statikus jellegű tartalom, amely folyamatosan aktuális, és amely jellemzően általános információkat közöl az oldal látogatóival. Ilyen lehet például az impresszum, az általános felhasználási feltételek, az oldal szerzőjének rövid bemutatkozója, vagy például az oldalt üzemeltető vállalat, civil szervezet vagy intézmény bemutatása.

Az oldalak függetlenek a bejegyzések kronológiájától, elérésük jellemzően a weboldalunk különböző pontjain elhelyezett közvetlen linkek segítségével lehetséges. Az oldalak rendezése hierarchikus rendszerben történhet, egy oldalnak több aloldala is lehet. Sablontól függően az oldalak megjelenése eltérhet a bejegyzésektől. A WordPress lehetőséget ad arra, hogy a weboldalunkon kizárólag oldal típusú tartalmakat hozzunk létre, így könnyen elkészíthetünk például egy egyszerű bemutatkozó weboldalt vállalkozásunk számára, amelynek segítségével a látogatók elérhetik a legfontosabb információkat.

A szerzőről

Torma László

Torma László

 • Yamakawa

  Sziasztok! Most kezdtem el az ismerkedést a WP-vel. Alapvető HTML és CSS, PHP ismeretekkel rendelkezek. Annyit szeretnék, hogy egy WP portálon belül, több egyedi kinézetű oldalt hozhassak létre. Egy leírást sikerül találnom, ennek alapján készítettem próba sablon oldalakat, amik meg is jelentek jobb oldalt ahol kiválaszthatom, hogy milyen oldalsablont szeretnék. A probléma az, hogy az általam megírt CSS kódoknak nincsenek hatással az oldal megjelenésére. Valószínű, hogy a sablon CSS fájlában lévő kód felülírhatja?

 • Helló!
  A változtatásokat a sablonod style.css-ébe tetted, az aljára?
  Avagy próbáltál custom css nevű plugint?

  • Yamakawa

   Köszi a tippet. Nem az oldalon helyeztem el. közé. Majd kipróbálom az általad javasolt plugint is.

 • pkerekes

  Segítséget kérek szépen! Többször szerkesztettem WP oldalt az elmúlt két évben. Múlt héten az oldalszerkesztő felületen a ‘menu’ lehetőségek függőlegesen íródnak ki. Nem vízszintesen olvasható pl: szerkesztés, lomtár, gyors szerkesztés, stb, hanem függőlegesen. Hogyan tudom visszaállítani a vízszintes kiírásokra?

Yes No